Pluimveehouderij

Nieuws

Frans kippenbedrijf krijgt twee maanden respijt

Guerlesquin – De handelsrechtbank in Brest heeft kippenbedrijf Tilly-Sabco twee maanden de tijd gegeven om een overnemer te vinden of de financiële problemen anderszins op te lossen. De rechtbank oordeelde daarmee in eerste instantie over de faillissementsaanvraag van Tilly-Sabco.

Het bedrijf, waar momenteel nog 326 mensen werken, is ernstig in problemen gekomen doordat de Europese Commissie vorige zomer de de Europese subsidie op de export van diepvrieskip naar derde landen heeft afgeschaft. De laatste maanden wordt er meestal ook maar één dag per week gewerkt aan de slachtlijnen. Als Tilly-Sabco ten onder gaat, dan brengt dat ook het voortbestaan in gevaar van meer dan tachtig kippenfokkers die uitsluitend voor deze afnemer werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.