Mechanisatie

Nieuws 2716 x bekeken

Lemken breidt uit met diensten en weerstations

De Duitse machinefabrikant Lemken gaat samenwerken met de Nederlandse firma AppsforAgri. Het doel is om gezamenlijk slimme ‘verbonden diensten’ te kunnen aanbieden aan boeren en loonwerkers.

Met ‘verbonden diensten’ worden slimme soft- en hardware-oplossingen bedoeld die ten dienste staan van de grondbewerking op land.

Weerstation meldt optimale spuit-, strooi of zaaitijdstip

Het eerste concrete voorbeeld zijn de weerstations. Deze ‘weerpalen’ staan in het land en meten dagelijks de temperatuur in de bodem. De data van deze weerstations worden, in combinatie met de lokale weerdata, via een app doorgestuurd naar de boer. Die kan zo op afstand zien wat het meest optimale tijdstip kan zijn om te gaan spuiten, strooien of zaaien. Een weerstation kost € 69 per stuk met daaraan gekoppeld een driejarig abonnement dat maandelijks € 19 kost.

Overeenkomst met AppsforAgri

In de toekomst wil Lemken met AppsforAgri nog meer soortgelijke oplossingen aanbieden aan boeren.

Nicola Lemken, Anthony van der Ley, Michel de Vree en Corné Braber (AppsforAgri) ondertekenen de overeenkomst. - Foto: Lemken
Nicola Lemken, Anthony van der Ley, Michel de Vree en Corné Braber (AppsforAgri) ondertekenen de overeenkomst. - Foto: Lemken

De overeenkomst tussen Lemken en AppsforAgri werd symbolisch op de Agritechnica ondertekend door Lemkens CEO Anthony van der Ley en de AppsforAgri-directie Michel de Vree en Corné Braber.

Of registreer je om te kunnen reageren.