Mechanisatie

Nieuws

Agritechnica trekt 450.000 bezoekers

Mechanisatiebeurs Agritechnica heeft 450.000 bezoekers getrokken. Dat is vrijwel gelijk aan het bezoekersaantal in editie 2015. Dat meldt de beursorganisatie.

De Agritechnica heeft zich ontwikkeld tot ’s werelds meest toonaangevende mechanisatiebeurs. Ongeveer 100.000 bezoekers waren afkomstig uit het buitenland. Dat iets meer dan de vorige editie. In 2017 was 22% van de bezoekers van buitenlandse origine, in 2017 is dat 24%. De stijging zit hem vooral in Noord-Amerikaanse, Oost-Europese, Aziatische en Afrikaanse bezoekers. De beursorganisatie registreerde 138 nationaliteiten. Hoeveel bezoekers uit welke landen kwamen, is niet bekendgemaakt, wel dat verreweg de meeste buitenlandse bezoekers uit Nederland afkomstig waren, gevolgd door Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

2.803 standhouders uit 53 landen

De beurs telde 2.803 standhouders uit 53 landen. Van de standhouders was 60% een niet-Duits bedrijf. Fabrikanten met weinig tot geen marktaandeel in Europa grijpen de beurs toch aan om nieuwe modellen te tonen, zoals Mahindra&Mahindra, YTO, LS, Basak en Hatat.

Of registreer je om te kunnen reageren.