Mechanisatie

Nieuws

Kubota komt met nieuwe veehouderstrekker

De Japanse fabrikant Kubota heeft een nieuw type veehouderstrekker geïntroduceerd: het type M6S-111.

Dat meldt de Amerikaanse website van de fabrikant, waarvan de toegang overigens is geblokkeerd voor Nederlandse IP-adressen. Computeraars in Duitsland, Engeland en Frankrijk hebben echter wel toegang tot de Amerikaanse site.

De nieuwe M6S-serie bestaat vooralsnog uit één model. Het is kort door de bocht een wat groter uitgevallen M5111, die recent op de Eima is geïntroduceerd. In plaats van 3,4 ton weegt de M6S 4 ton, en is de wielbasis is 20 centimeter langer dan bij de M5111. Het motorblok, uitrusting, de looks en vermogen zijn wel gelijk aan de M5111, namelijk 85,1 kW (114 pk).

M6S-111 - Foto: Kubota
M6S-111 - Foto: Kubota

De website meldt verder dat de M6S standaard vier versnellingen heeft met een elektrisch niet onder belasting schakelbare hooglaag-subgroep en twee groepen, wat het aantal versnellingen op 16 vooruit en 16 achteruit brengt. Een extra kruipgroep vermeerderd het aantal versnellingen naar 24 vooruit en 24 achteruit. Optie is ook een onder belasting schakelbare hilo, wat het maximum aantal versnellingen verdubbeld tot 48 vooruit en 48 achteruit.

De M6S is vooral interessant voor veehouders die een eenvoudige trekker willen zwaarder dan de huidige M5111 en de huidige M115GX-III met achttraps powershift, bi-speed stuurinrichting en elektronische hef te luxe vinden.

Kubota Nederland weet niet of het model ook in Europa zal worden geïntroduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.