Mechanisatie

Nieuws

Omzet John Deere daalt 11%, winstverwachting stijgt

De omzet van trekkerfabrikant John Deere is afgelopen kwartaal met 11% gedaald naar $6,7 miljard. Het concern kampt met de gevolgen van de wereldwijde recessie in de agrarische sector en de moeizame markt voor bouwmachines.

Desondanks wist het bedrijf bij alle takken winst te boeken. De Amerikaanse trekkerfabrikant heeft zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar naar boven bijgesteld. Het bedrijf plukt daarbij de vruchten van grote kostenbesparingen.

De producent van onder meer trekkers en maaidorsers rekent nu op een jaarwinst van $1,35 miljard, terwijl eerder $1,2 miljard werd voorspeld. In het eind juli afgesloten derde kwartaal werd een winst behaald van $489 miljoen, tegen ruim $511 miljoen een jaar eerder.

Om de tegenvallende bestellingen als gevolg van de slechte jaren in de landbouw het hoofd te bieden, werden door het bedrijf duizenden banen geschrapt.

Of registreer je om te kunnen reageren.