Mechanisatie

Nieuws 2 reacties

Ploeger in mest?

Oogstmachinespecialist Ploeger stapt misschien ook in zelfrijdende bemesters. Momenteel doet het onderzoek naar de marktkansen. Wat in elk geval wel doorgaat is de restyling van het uiterlijk van Ploeger Oxbo-machines: die zijn voortaan frisgroen met goudgeel.

Ploeger is bij ons bekend van de erwtendorsers, de bonenplukkers, de spinaziemaaiers en de aardappelrooiers. Het maakt deel uit van de Ploeger Oxbo groep. Die bestaat inmiddels uit vier merken. Naast Ploeger en Oxbo zijn dat ook nog PMC en Bourgoin.

De groep is sinds eind vorig jaar bezig al deze merken dezelfde look en styling te geven. Daarin overheersen frisgroen en goudgeel als hoofdkleuren. Inmiddels is de eerste machine in de nieuwe styling uitgeleverd, dat betreft een erwtendorser. In de loop van het jaar zullen alle machines uit de groep het nieuwe uiterlijk hebben.

Niche-speler

De groep blijft vooral leverancier van oogstmachines. Zij is een niche-speler die het niet moet hebben van massaproductie. Maar Ploeger onderzoekt momenteel de markt van zelfrijdende bemesters, om te zien of het in deze niche iets kan betekenen. Of en wanneer deze machines op de markt komen, is op dit moment nog onzeker.

Laatste reacties

  • agri2

    Bij Challenger in Grubbenvorst liggen nog wat bouwtekeningen voor bemesters.

  • wbrooymans

    Idd. Terragator was te Klein voor AGCO maar misschien perfect voor ploeger. Tie nog altijd zonde dat dat merk er niet meer is waren echte topproducten en de echte concurrent van vervaet.

Of registreer je om te kunnen reageren.