Mechanisatie

Nieuws

Valtra introduceert vierde generatie N

Groß-Umstadt (D.) - De Finse trekkerfabrikant Valtra heeft zijn N-serie vernieuwd. Eind september stelde de fabrikant deze voor aan de vakpers. De N174 is Valtra's inzending voor de Tractor of the Year-verkiezing op de komende Agritechnica. Voor deze internationale trekkerverkiezing is van elk Europees land één magazine vertegenwoordigd in de jury. Voor Nederland is dat TREKKER.

Dit is inmiddels de vier generatie N. De nieuwe N borduurt niet voort op het vorige N-ontwerp. Hij is, net als de grotere T-serie, vorig jaar volledig nieuw ontworpen.

Grootste wijzigingen ten opzichte van het oude N-model zijn een langere wielbasis, een moderne cabine, een schonere motor en drie aftakastoerentallen. De nieuwe serie bestaat uit zes modellen van maximaal 85 kW (115 pk) tot en met maximaal 136 kW (185 pk). De N174 is met 185 pk volgens Valtra de sterkste viercilinder in de markt.

De twee driecilinder-modellen van de N-serie, de N93 en N103, blijven in productie tot 2017. Pas dan hoeven de motoren in deze kW-klasse aan de Fase IV-eisen te voldoen.

Meer over deze nieuwe N-serie leest u in de komende Agritechnica-special van Boerderij en TREKKER.

Foto

  • Valtra introduceert vierde generatie N

Of registreer je om te kunnen reageren.