Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Fransen kopen minder landbouwtractoren

Parijs – De Franse verkopen van landbouwtractoren blijven een dalende lijn vertonen. Afgelopen maand zijn er weer bijna 15 procent minder van die machines verkocht dan een jaar geleden, meldt de sectororganisatie voor de landbouwmechanisatie Axema.

Over de eerste vier maanden van dit jaar komt de daling in dit segment op ruim 15 procent uit. Anderzijds zijn er in deze periode wel bijna 13 procent meer gespecialiseerde tractoren voor wijngaarden en groenonderhoud afgezet. Over de hele linie verwacht Axema voor heel dit jaar een daling van 11 procent op de markt voor landbouwkundige machines.

Eén reactie

  • m.en.mh.miedema

    De prijs van nieuwe trekkers en machines staat dan ook in geen verhouding tot die van de produkten die je als boer produceert. Bovendien moet een nieuw aangeschafte trekker bij normaal gebruik en juist onderhoud minstens 10000 uur(dat is toch al snel iets van 15 tot  20 jaar) probleemloos kunnen werken, anders was die zn geld niet waard. De meeste bedrijven kunnen dan ook nog wel een aantal jaar doorgaan zonder hier in te moeten investeren. Ik denk dat dit niet alleen in Frankrijk zo is, maar in de hele landbouw wereld.  

Of registreer je om te kunnen reageren.