MechanisatieNieuws

Vicon met bodemdrukverstelling

Dronten (Fl.) – Vicon presenteert een nieuwe maaier met kneuzer. De Extra 632T Farmer maait een baan gras tot 3,20 meter breed. Nu is ook de bodemdruk instelbaar, vanaf de trekkerstoel.

De gedragen schijvenmaaier beschikt over een verstelbaar aftkastoerental (540 en 1.000 toeren, tandwielkast draaien) en kneuzertoerental (600 of 900 toeren) door het omwisselen van de poelies. Het lagere toerental is uiteraard zuiniger met de diesel. De nieuweling vraagt een beperkt vermogen en heeft in combinatie met frontmaaier een flinke capaciteit. Dus volstaat een kleinere trekker, waardoor ook de kleinere melkveehouder in beeld is als toekomstig eigenaar.

Dan wat tech specs: de Extra 632T Farmer heeft een relatief laag eigengewicht met z’n 1.090 kilo, maar is dankzij het slimme ontwerp toch sterk en duurzaam. Eenvoudige middenophanging, 125 graden transportpositie, non-stop obstakelbeveiliging, geïntegreed breedspreiden. De kneuzertanden zijn van nylon.

Optie: hydraulische bodemdrukinstelling

Op de Sima presenteerde Vicon voor dit type schijvenmaaier ook hydraulische bodemdruk instelling. De gebruiker kan die druk vanaf de trekkerstoel aanpassen, zelfs tijdens het maaien. Ook dit kan brandstof sparen doordat een juist afgestelde maaier lichter trekt. En je beschermt zo de graszode, met snellere hergroei als resultaat. De hydraulische bodemdrukinstelling is na te leveren op bestaande 632T Farmer-maaiers.

Beheer
WP Admin