Mechanisatie

Nieuws 2436 x bekeken

Hoger beroep bevestigt prijsgesjoemel Lely in Denemarken

Kopenhagen- Deense dealers van AMS-fabrikant Lely hebben met onderlinge prijs- en serviceafspraken de mededingingswetgeving overtreden.

Dat is in hoger beroep bevestigd door de appèlcommissie van de mededingingsautoriteit. De zaak is al een aantal jaar oud. In het najaar van 2011 werden bij de dealers en in het hoofdkantoor van Lely in Nederland door de autoriteiten bescheiden en mails ontdekt, waaruit bleek dat de betrokkenen de prijzen en de werkgebieden met elkaar coördineerden. Dat leidde vorig jaar zomer tot een vonnis van de Deense mededingingsautoriteit. Binnenkort neemt de beroepscommissie een besluit of er een aangifte bij justitie komt tegen Lely en de dealers.

Of registreer je om te kunnen reageren.