Mechanisatie

Nieuws

Automatisch Egalisatiebord

Hannover (D.) – Väderstadt wint op de Agritechnica een zilveren medaille met een systeem dat de cultivator altijd recht houdt doordat het egalisatiebord zichzelf automatisch corrigeert bij wisselende omstandigheden. Een gyroscoop meet telkens de hoek van het egalisatiebord, waardoor de machine zelf weet of er nog wel voldoende grond voor het bord voor een juiste werking.

De gyroscoop detecteert dus real time veranderende beweging van het egalisatiebord. Vervolgens verwerkt een stukje slimme elektronica deze positie in relatie tot de gewenste instelling (hoe fors of minder fors er geëgaliseerd moet/mag worden) waarna het bord zichzelf bijstelt indien nodig. Zo verschuift het bord aldoor de correcte hoeveelheid grond, wat een egaal resultaat en een gunstig brandstofverbruik oplevert.

Väderstad, hal 12, stand B24

Foto

  • Automatisch Egalisatiebord
  • Automatisch Egalisatiebord
  • Automatisch Egalisatiebord

Of registreer je om te kunnen reageren.