Mechanisatie

Nieuws 7365 x bekeken 7 reacties

Schuitemaker roept alle schuifas-tanks terug

Bij Schuitemaker-mesttanks met een bepaald type as bestaat de kans dat deze na veelvuldig gebruik afbreken. Fabrikant Schuitemaker Machines B.V. in Rijssen (Ov.) roept daarom alle gebruikers van een Schuitemaker-schuifas-tank op zich te melden voor controle van de assen van de tank.

De tanks waar zich mogelijk problemen mee voor kunnen doen zijn Robusta's van het type 116, 130 en 220, geproduceerd in de periode 2002 tot en met 2008, met de serienummers: 116xx381 - 116xx395, 130xx306 - 130xx360, 220xx301 - 220xx323. Schuitemaker trekt de terugroepactie uit zorgvuldigheid iets breder en roept alle gebruikers van een zogenoemde vario-spoor tank van bouwjaar 2001 t/m 2010 op zich te melden. Indien er na controle een as van het bewuste type onder blijkt te zitten, zal deze op kosten van Schuitemaker in de fabriek vervangen worden. Deze vervanging neemt een dag tijd in beslag. De gebruiker wordt gevraagd de tank schoon bij de fabriek afleveren en gedurende de dag assisteren.

Niet voor transport op de openbare weg

Een as van de Robusta vario-spoor tanks kan tijdens het gebruik scheuren wat kan leiden tot het volledig afbreken van de asstomp, met alle gevolgen van dien. Een aantal van de tanks zijn uitgevoerd met assen die niet bestand blijken tegen hogere snelheden en de zwaardere bemesters achter de tank.  Er zijn bij de fabrikant een aantal gevallen bekend, waarbij dit beschreven defect is opgetreden. Boerderij publiceerde vorige week een video van een Schuitemaker-tank met afgebroken as. Schuitemaker wijst gebruikers er op de mesttanks niet voor transportdoeleinden op de openbare weg te gebruiken.

Laatste reacties

 • Broer

  Jammer maar wel een fabrikant die zijn verantwoordelijkheid neemt.

 • Heemskerkboerderij

  handig zo'n schuitemakertank als je niet al je percelen achter de stal hebt liggen. duh!

 • dayo

  en dan ook nog dagje helpen sleutelen grappig bedacht....

 • BO(skabout)ER

  Elke loonwerker heeft zo ongeveer een Schuitemaker mesttank, dus met al die reparaties zullen ze wel een tijdje zoet zijn!

 • info104

  Boskabouter volgens mij heb je dat wel mis want ik ken er meer zonder een schuitemaker dan met een tank van dit merk , en er zijn nogal wat andere merken die dit as type ook verkopen.
  Maar het is een teken waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen

 • BO(skabout)ER

  @info104; nou ja ik kijk gewoon in een straal van 25 km om me heen, hier hebben de meeste loonwerkers Schuitemaker of sleepslang en zo nu en dan een driewieler.

 • deer123

  Ik heb hier in Friesland nog geen Robusta tank gezien, en de Schuitemaker hoofddealer zit hier vlakbij
  BSA , JACO en Joskin des te meer...

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.