Mechanisatie

Nieuws 5268 x bekeken 11 reacties

Nederlands 'trekkermeisje' bereikt zuidpool

Zutphen - De Vriezenveense 'Tractor Girl' Manon Ossevoort is dinsdag met haar trekker en team aangekomen op het zuidelijkste puntje van de aarde.

De sponsor, landbouwmachinefabriek Massey Ferguson, liet dit via internet weten.

Ossevoort reed een trekker van het type MF 5610 naar de zuidpool. Over 2.500 kilometer ijsvlakte van de kust van Antarctica naar de zuidpool deed ze zeventien dagen. Ossevoort heeft er volgens de sponsor een sneeuwpop gemaakt en is verrukt dat ze deze schijnbaar onmogelijke droom toch heeft gerealiseerd. Ossevoort rekent er volgens Australische media op dat de terugreis korter duurt. Ze kan misschien voor kerst thuis zijn.

Het is niet voor het eerst dat er een trekker over de Zuidpool rijdt. Ontdekkingsreiziger Sir Edmund Hillary (1919-2008) was de eerste die gemotoriseerd Antarctica verkende. Hij deed dat in 1958 met Massey Ferguson-tractors. ANP

Laatste reacties

 • a.vandewaart

  Gefeliciteerd, Manon!

 • farmerbn

  Dat zijn 17 dagen van 150 km per dag. Gezien haar outfit is het inderdaad niet koud meer op de zuidpool.

 • ed12345

  Farmer bn gezien de banden denk ik niet dat de foto op de zuid pool is gemaakt voor de rest zie ik ook wel wat in jouw gedachtengang

 • alco1

  @Mozes ging al ver voor de jaartelling in zijn 'Eendje' de berg op.

 • Heetstro

  Ze vertrok toch met een Deutz !

 • Ishtar

  Tja.......

 • Piet, Midden-Europa

  Ja @Heetstro, dat is waar !!! Waarschijnlijk vond zij bij MF een betere Sponsor, of wat denkt U ???

 • Piet, Midden-Europa

  Bovendien @Heetstro, die Deutz was toch zonder Cabine ??? Dat is veel te koud op de Zuid-Pool !!!

 • farmerbn

  Daarom dus die zomerse kleding.

 • pinkeltje

  Ach ja, krantenberichten voor wat ze waard zijn. Sir Edmund Hillary reed niet met Massey Fergusons op de zuidpool maar met Fergusons. Een kniesoor die er op let. Zo is er inmiddels ook een groeiende groep van mensen die het over een Case heeft als ze over een International praten. En een New Holland is voor sommige mensen ook nog steeds een Ford. Vinden ze bij CNH helemaal niet erg hoor. Als je maar genoemd wordt.

 • ed12345

  Pinkeltje dat was ook mijn eertse gedachten dat het toen gewone ferguson's waren.Toen ik 35 jaar terug hier kwam had de andere werknemer het altijd over de Massey Harris als hij over een van de MF's sprak

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.