Mechanisatie

Foto & video

Gezinsfuif met ijzer en ambacht

Libramont (B) - De landbouwbeurs in het Waalse Libramont is breed opgezet. Hij trekt behalve boeren ook veel gezinnen en buitenlui.

Behalve machines staan er ook bouw- en bosbouwwerktuigen en andere zaken, tot auto's en huisraad aan toe. Verder is er ruimte voor oude ambachten en levende have. Nieuws komt van de kleinere Belgische fabrikanten. Grote merken introduceerden al op de winterbeurzen als Sima en Agritechnica; materiaal dat Belgen en Hollanders nu dichterbij kunnen bekijken onder het genot van een pintje in de open lucht.

Foto

 • Gezinsfuif met ijzer en ambacht
  Foto: Frits Huiden
 • Weinig fabrikanten hebben een dubbele hark zonder transportonderstel. De R655 DS van JF Stoll harkt 6,55 meter breed, en hangt met zijn gewicht van 857 kg volledig in de hef.

  Weinig fabrikanten hebben een dubbele hark zonder transportonderstel. De R655 DS van JF Stoll harkt 6,55 meter breed, en hangt met zijn gewicht van 857 kg volledig in de hef.

  Foto: Frits Huiden
 • Ploegenfabrikant Steeno heeft een lijn kopeggen van 1,3 tot 8 meter breed en frezen van 1 tot 7,7 meter breed.</p>
<p> 

  Ploegenfabrikant Steeno heeft een lijn kopeggen van 1,3 tot 8 meter breed en frezen van 1 tot 7,7 meter breed.

   

  Foto: Frits Huiden
 • Steeno bestelt de frezen in Italië bij Valentini, en de kopeggen bij Aio. De nalooprollen achter beide machines bouwt Steeno zelf.

  Steeno bestelt de frezen in Italië bij Valentini, en de kopeggen bij Aio. De nalooprollen achter beide machines bouwt Steeno zelf.

  Foto: Frits Huiden
 • Deze ML60 Evolution-veewagen van het Franse Maupu valt op door zijn kunststof spatborden. Het snel op te hangen drijfhekwerk klapt om het spatbord heen. De bak meet 5,9 bij 2,3 meter.

  Deze ML60 Evolution-veewagen van het Franse Maupu valt op door zijn kunststof spatborden. Het snel op te hangen drijfhekwerk klapt om het spatbord heen. De bak meet 5,9 bij 2,3 meter.

  Foto: Frits Huiden
 • Een nieuwe Ursus 5044-smalspoor op de stand van Vanpeteghem. Aan boord een Euro IIIa Perkins-motor van 50 pk en een 12V/12A-bak. Het eigen gewicht is 2.440 kilo.

  Een nieuwe Ursus 5044-smalspoor op de stand van Vanpeteghem. Aan boord een Euro IIIa Perkins-motor van 50 pk en een 12V/12A-bak. Het eigen gewicht is 2.440 kilo.

  Foto: Frits Huiden
 • Vicon rijdt al langer met de boeren-vierelementenhark Andex 1254. Bij Deutz-Fahr heet deze 12054 SwadMaster. Hij kan zijn werkbreedte variëren van 10 tot 12,5 meter.

  Vicon rijdt al langer met de boeren-vierelementenhark Andex 1254. Bij Deutz-Fahr heet deze 12054 SwadMaster. Hij kan zijn werkbreedte variëren van 10 tot 12,5 meter.

  Foto: Frits Huiden
 • Eye-catcher bij Valtra is nog steeds deze Pink Cat uit Valtra's Unlimited Studio. In samenwerking met Finlands vereniging voor jonge boeren kreeg deze N163 Direct een geheel rood, lederen interieur met led-verlichting, dvd-speler, iPad, een spiegel in het plafond en een alcoholtester.

  Eye-catcher bij Valtra is nog steeds deze Pink Cat uit Valtra's Unlimited Studio. In samenwerking met Finlands vereniging voor jonge boeren kreeg deze N163 Direct een geheel rood, lederen interieur met led-verlichting, dvd-speler, iPad, een spiegel in het plafond en een alcoholtester.

  Foto: Frits Huiden
 • Veel bekijks voor de 8000-serie hakselaar van John Deere, die ook al op de Sima en Eima was te zien. De hakselaar is er in zes modellen tot 459 kW (625 pk).

  Veel bekijks voor de 8000-serie hakselaar van John Deere, die ook al op de Sima en Eima was te zien. De hakselaar is er in zes modellen tot 459 kW (625 pk).

  Foto: Frits Huiden

Of registreer je om te kunnen reageren.