Mechanisatie

Achtergrond 3 reacties

Tobroco presenteert Giant 2700-serie

Het best verkopende model wiellader van Tobroco-Giant krijgt een opvolger, de G2700. Door een hoger gewicht is de kiplast flink toegenomen.
De HD/HD+ zijn meer de boerenversies. Ze heffen tot 2,96 meter met een kiplast van 2.375 kilo. - Foto's: Tobroco-Giant
De HD/HD+ zijn meer de boerenversies. Ze heffen tot 2,96 meter met een kiplast van 2.375 kilo. - Foto's: Tobroco-Giant

De V452T is enkele jaren het meest verkocht door de fabrikant. Het type wordt nu afgelost door de G2700-serie die meer vermogen en trekkracht heeft. Er zijn 4 modellen:

 • HD
 • X-TRA HD
 • HD+
 • X-TRA HD+

Alle zijn voorzien van een 50 pk sterke Kubota-driecilinder. De motor voldoet door middel van onder meer DOC en DPF hoogste Fase V-emissienormen. De aandrijving is een hydrostatische 4wd met automotive besturing (deels geautomatiseerde regeling van bijvoorbeeld het toerental).

Snel wisselen van werktuig

De G2700 HD en X-TRA HD (maximale rijsnelheid 25 km/uur) zijn uitgevoerd met 8-tons planetaire assen. Ze leveren een trekkracht van 20.000 N. De HD+ en X-TRA HD+ kregen zwaarder, 12-tons planetaire assen met een elektrische inschakelbare, 100% sper op beide assen. Goed voor 28.000 N trekkracht en maximaal 30 km/uur.

Met behulp van de hydraulische snelwissel is het mogelijk binnen enkele seconden van werktuig te wisselen en de machine aan te passen naar de werkzaamheden van dat moment. Het knik- pendelsysteem maakt dat de G2700 een kleine draaicirkel heeft; het geeft de wielladers daarnaast veel stabiliteit aangezien alle 4 de wielen op de grond blijven, zelfs bij werk op oneffen terrein.

Kiplast tot 2.900 kilo

Beide HD-varianten hebben een bedrijfsgewicht van 2.550 kilo. De standaard hefarm op de HD/HD+ (meer de boerenversies) is voor het werken op hoogte; de X-TRA variant gaat gepaard met een lager voorframe dat specifiek ontwikkeld voor het extreem zware werk en werkzaamheden binnen de constructie en het grondverzet. Met de standaard hefarm haalt de HD een hefhoogte van 2.96 meter met een kiplast van 2.375 kilo. De X-TRA HD heft tot 2.5 meter en heeft een kiplast van 2.850 kilo. De G2700 HD+ modellen heffen even hoog, zijn 50 kilo zwaarder met kiplasten van 2.900 resp. 2.400 kilo.

Lees verder onder de foto.

Het knik-pendelsysteem maakt de G2700 erg stabiel en leidt tot een kleine draaicirkel, altijd welkom in krappe ruimtes.
Het knik-pendelsysteem maakt de G2700 erg stabiel en leidt tot een kleine draaicirkel, altijd welkom in krappe ruimtes.

Vanafprijs € 36.500

De machines zijn voorzien van een ROPS/FOPS veiligheidsdak, dubbelwerkende hydraulische functie op de hefarm en een luxe, geveerde stoel. Opties: ruime ROPS/FOPS-cabine, extra dubbelwerkende (proportionele) functies, elektrisch inschakelbare tandempomp of wegtoelating. De vanafprijs (catalogus) van het type HD bedraagt € 36.500.

Laatste reacties

 • Vhouder

  knik pendel systeem hebben ze zeker afgekeken van de pitbull minishovel van peecon

 • Evert van den Broek

  TOBROCO-GIANT bouwt reeds sinds 2001 machines met knik-pendel-systeem. Pitbull is pas net begonnen.

 • Vhouder

  bedankt Evert dan heeft pitbull het goed afgekeken want werkt perfect een pitbull

Of registreer je om te kunnen reageren.