Mechanisatie

Achtergrond

Monosem komt met 3.500 liter kunstmesttank

Monosem komt met een getrokken kunstmesttank die tussen de trekker en de zaaimachine past. Zo neem je ook met een lichtere trekker een grote hoeveelheid kunstmest mee tijdens het zaaien van bijvoorbeeld mais.

Volgens Monosem combineert de tank met een inhoud 3.500 liter prima met bijvoorbeeld een 12-rijige maiszaaier. De getrokken wagen is achter voorzien van een cat. 3/3N-driepuntshef die tot 4 ton tilt, en zodoende te combineren met elke gedragen pneumatische zaaimachine. Van Monosem, maar ook van andere merken. De CT 3500 rust op een frame met een standaard trekoog aan de dissel. (Optie: K80-kogelkoppeling.).

De Monosem;CT 3500-kunstmesttank neemt achte in de cat.3-hef alle pneumatische zaaimachines mee. - Foto's: Monosem
De Monosem;CT 3500-kunstmesttank neemt achte in de cat.3-hef alle pneumatische zaaimachines mee. - Foto's: Monosem

Standaard zitten 710/50 R22,5-lagedrukbanden gemonteerd die een transportbreedte van 3 meter mogelijk maken. Dubbele 270/95 R32-wielen zijn ook beschikbaar (transportbreedte ook 3 meter met een rij-afstand van 75 centimeter). Voor andere rij-afstanden is de transportbreedte altijd minder dan 3,50 meter. Naar keuze komt er een hydraulisch of pneumatisch remsysteem op.

Geen zware trekker

Voordeel van deze wagen is dat geen zware trekker met hoog vermogen nodig is. Voor een correcte oplegdruk is de gewichtsverdeling aan te passen aan het gewicht van de zaaimachine. Op de dissel heeft een gewicht van 1,6 ton, waarvan 2 delen van 500 kilogram te verwijderen zijn om de combinatie uit te balanceren.

Doordat de wielen onder de kunstmesttank veel gewicht dragen, volstaat een minder zware trekker dan bij een tank in de fronthef.
Doordat de wielen onder de kunstmesttank veel gewicht dragen, volstaat een minder zware trekker dan bij een tank in de fronthef.

De kunstmestbak heeft verder wegverlichting en een aftakas-aandrijving om de ventilator van de zaaimachine aan te drijven. De dubbele roestvrijstalen distributie/doseerunit is Identiek aan die op de fronttank van Monosem. Alles is Isobus-compatibel aangestuurd. Een radar op het frame maakt een automatische regeling mogelijk.

De catalogusprijs is € 65.000. De machine is nu te bestellen en op tijd afgeleverd voor het komende zaaiseizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.