Mechanisatie

Achtergrond

Ook 5D-serie krijgt looks Deutz-Fahr

Deutz-Fahr vernieuwt zijn 5D-serie met 4 nieuwe modellen van 74-101 pk maximaal vermogen. Vanaf nu staan ze bij de dealers.

De 5D was de enige serie die nog niet nieuwe motorkap van het trekkermerk had. Dat wordt met de nieuwe modellen 5080 D, 5090 D, 5090.4 D en 5100.4 D nu rechtgezet. De eerste 2 zijn driecilinders, de .4-typen hebben er 4. De FARMotion-motoren voldoen aan Fase IIIB-emissie-eisen zonder dat AdBlue nodig is en beschikken over een koppelstijging tot 42%. In de 5080 ligt een eenvoudigere Fase IIIA-motor.

Met de strak vormgegeven motorkap sluit de hernieuwde 5D weer helemaal aan bij de familietrekken dan Deutz-Fahr. - Foto's: SDF
Met de strak vormgegeven motorkap sluit de hernieuwde 5D weer helemaal aan bij de familietrekken dan Deutz-Fahr. - Foto's: SDF

2 versies te koop van 5D-model

De vernieuwde 5D is te koop in 2 uitrustingsniveaus. De LS heeft een mechanische shuttle-transmissie; 30V/15A of 45V/45A-versnellingen met 3 powershifttrappen. Beide versies hebben super kruip. De GS beschikt daarboven over een vijftraps PowerShuttle en stop & go. De top ligt bij 40 km/u bij 1.870 toeren (met verlaagd motortoerental).

2 oliepompen

Bij de 5D is er keuze uit 3 aftakassnelheden, een Eco-aftakas om energie te besparen. Het hydraulische systeem werkt met 2 oliepompen: een open-center van 54 l/min levert de werkhydrauliek; een aparte stuurpomp zorgt voor een continu soepele besturing. Tot 3 extra besturingseenheden zijn mogelijk.

De hef aan de achterkant tilt tot 3.600 kilo, de optionele Sauter-fronthef is goed voor 2.100 kilo. Achterhef en -hydrauliek zijn te bedienen met knoppen op de spatborden.

De 5D is een trekker voor de kleinere veehouder, of om verpleegwerk te doen bij een akkerbouwer. Andere klantengroepen zijn tuinders en gemeenten.
De 5D is een trekker voor de kleinere veehouder, of om verpleegwerk te doen bij een akkerbouwer. Andere klantengroepen zijn tuinders en gemeenten.

De hoogte varieert van 2,42 meter tot 2,61 (op 36 inch banden en met airco). Optioneel te bestellen zijn onder meer een fronthef en -aftakas, een doorkijkdak, airconditioning en stoel met luchtvering.

De prijzen beginnen bij een 5D LS 5080 vanaf € 49.605 exclusief btw. De prijs kan oplopen tot € 62.855 exclusief btw voor een aangeklede 5D GS 5100.4.

Of registreer je om te kunnen reageren.