Foto: New Holland MechanisatieAchtergrond

New Holland autonoom werkend in wijngaard

New Holland werkt in de Verenigde Staten samen met Gallo, een grote wijnproducent in Californië. De bedrijven gaan kijken hoe ze autonome T4.110F-compacttrekkers goed kunnen laten werken tussen de druivenranken.

Het pilotproject test de NHDrive-autonome technologie aan boord van de T4.110F’s. Het programma verzamelt landbouwkundige en gebruikers-feedback bij het gebruik voor dagelijkse wijngaardklussen. Uiteindelijk moet dat autonome trekkers opleveren waarmee wijnboeren (en anderen) wat kunnen.

New Holland T4-compact aan het werk in een wijngaard. - Foto: New Holland

New Holland T4-compact aan het werk in een wijngaard. – Foto: New Holland

Het project is de jongste stap in New Hollands Autonomous Vehicle Program. De fabrikant introduceerde de NHDrive-technologie in 2016 tijdens de Farm Progress Show. Tot dusver zat deze op zware T7’s en op de T8-trekkers om de mogelijkheden in rijgewassen te demonstreren. Nu, via de kleine T4.110F, breidt New Holland zijn ‘robottrekker’-technologie dus uit tot de hele range.

Sensoren en signaalontvangers integreren

Tijdens het project is al vooruitgang geboekt bij de integratie van componenten als sensoren en signaalontvangers in de trekker, waardoor de T4.110F NHDrive zijn slanke lijnen behoudt. De trekkers voeren alle gebruikelijke werkzaamheden uit – vaak taken met veel herhalingen van dezelfde procedure. De resultaten moeten ten goede komen aan alle autonome ontwikkelingen bij New Holland, zoals Operator Assisted Autonomy (waarbij NHDrive de chauffeur in de cabine ondersteunt), Supervised Autonomy (waarbij iemand op het perceel onbemande trekkers in de gaten houdt) tot uiteindelijk Full Autonomy: geheel zelfstandige robottrekkers.

Beheer
WP Admin