Mechanisatie

Achtergrond 2004 x bekeken

Draadloze gadget registreert beweging

In de Counter SX, een draadloos kastje, bevindt zich een acceleratiesensor. Daarmee herkent het apparaat bewegingen en trillingen. De functie: het kastje telt.

Deze Counter SX telt dus bewegingen. Wie het op een uitvouwbare bemester plaatst, zoals Fliegl dat doet, telt bijvoorbeeld de hoeveelheid uitgereden mesttanks. Volgens de fabrikant kan dit interessant zijn voor verhuurders of werktuigcoöperaties, met name in combinatie met een optionele gps-functie. Plak je hem zoals Pöttinger op de achterklep van een rondebalenpers, dan weet je het aantal geperste balen. De mogelijkheden zijn oneindig omdat verschillende variabelen mogelijk zijn.

Zo kan het kastje ook pulsen geven bij wel of geen trillingen op een schijveneg, en daarmee arbeidsuren en pauzes registreren. Uitlezen gaat via een computer of een daarvoor bestemde applicatie op de smartphone. - Foto: Mark Pasveer
Zo kan het kastje ook pulsen geven bij wel of geen trillingen op een schijveneg, en daarmee arbeidsuren en pauzes registreren. Uitlezen gaat via een computer of een daarvoor bestemde applicatie op de smartphone. - Foto: Mark Pasveer

Energiezuinig

De Beacon-techniek (via bluetooth pulsen verzenden) is hiervoor uitgebreid met Sigfox-funktechniek (een draadloos netwerk dat maximaal één signaal per 10 minuten verstuurt); techniek voor energiezuinige, draadloze communicatie. Optioneel is er gps-ontvangst, zodat het kastje ook de locatie van de data registreert. Het telkastje kost € 250 zonder gps-functie.

Of registreer je om te kunnen reageren.