Home

Nieuws 7 reacties

Kentekenplicht trekkers gaat 1 januari 2021 in

De kentekenplicht en de verhoging van de maximum snelheid van trekkers gaat naar verwachting 1 januari 2021 in.

Dat schrijft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. De invoering van de kentekenplicht wordt gecombineerd met de invoering van de Europese apk-plicht voor snelle trekkers. Omdat Nederland dit nog niet ingevoerd had, heeft de EU Nederland op 17 juli 2017 in gebreke gesteld. Dit wordt nu geregeld met de nieuwe wet voor de registratie- en kentekenplicht, die de Eerste Kamer in mei heeft aangenomen.

Verhoging maximum snelheid trekkers

Voor de invoering van de nieuwe regeling, waaronder de verhoging van de maximum snelheid voor trekkers en de toegang tot rondwegen voor langzaam verkeer, is een wijziging van algemene maatregelen van bestuur nodig. De Raad van State werkt aan een advies hierover, waarna de wet naar verwachting per 1 januari van kracht zal worden.

Overgangstermijn kentekenplicht

Voor de invoering van de kentekenplicht geldt een overgangstermijn tot 2025 voor langzame trekkers die maximaal 25 km/u rijden. Voor de verplichte registratie van alle trekkers geldt een conversieperiode van een aantal maanden.

Dit zijn de hoofdlijnen van de Wet trekkerkenteken.

Laatste reacties

 • info58

  Kan de politie sneller een bekeuring uitschrijven

 • trekker123

  Wat een geneuzel over APK voor snelle trekkers. Als de trekker sneller kan dan 40 per uur dan is de trekker APK plichtig. Maximum snelheid wordt verhoogd van 25 naar 40. Dus sneller rijden dan 40 is er niet bij. Waarom verplicht naar een keuring omdat het voertuig de technische capaciteit heeft om de wet te overtreden?

 • farmerbn

  Voor dat je het weet worden oude trekkes afgekeurd en op de schroothoop gebracht. Mogen de loonwerker sneller rijden en zijn de boeren hun oude trekkers kwijt.

 • maxxim

  alweer voor de ons een kostprijsverhogende maatregel.
  en die de staatskas geld opleverd.

 • theoscheers

  We gehoorzamen aan ALLES wat er uitgevonden wordt om de burger weer
  een poot uit te draaien !!! Ik heb altijd gehoord : SAMEN STAAN WE STERK !!
  De overheid is nog niet in staat om TUIG in Rotterdam en Utrecht in toom
  te houden , maar ze maken zich druk om een kenteken , laat je niet ringeloren !!

 • theoscheers

  Nog even vermelden bij het vorige schrijven :
  HET MOET WEL VEILIG BLIJVEN OP STRAAT, voor iedereen !!

 • Altforst

  Stap 2..A.P.K. ..werkgelegenheid en etteren..

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.