Home

Nieuws 9 reacties

Half miljard landbouwgeld naar vluchtelingen

De Europese Commissie heeft begin vorige maand € 465,3 miljoen overgeheveld van de landbouwbegroting (hoofdstuk Duurzame groei, natuurlijke hulpbronnen) naar de post Onvoorzien.

Dat gebeurde vlak nadat Europees landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski in het Europees Parlement had gezegd dat er geen geld op de landbouwbegroting te vinden was om extra steun te geven aan landbouwsectoren in verband met de coronacrisis.

Dringende humanitaire hulp aan vluchtelingen Midden-Oosten

De post Onvoorzien op de Europese begroting werd begin juni gebruikt om een bedrag uit te trekken voor dringende humanitaire hulp aan vluchtelingen in het Midden-Oosten. Die steun werd voorgesteld door de Europese Commissie en goedgekeurd door het Europees Parlement.

‘Niet gepast’

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) stemde tegen de manier waarop het geld voor vluchtelingen was vrijgemaakt. In een stemverklaring maakte hij duidelijk niet tegen steun aan vluchtelingen te zijn – integendeel. Hij vindt wel dat de manier waarop het geld uit de landbouwbegroting wordt overgeheveld niet gepast is in een tijd waarin er extra steun nodig is voor de landbouw.

Laatste reacties

 • Trot

  Kun beter vluchteling zijn dan koe of boer

 • Henk.visscher

  SGP, is de enige partij, die als het erop aankomt opkomt voor de boeren

 • husky

  @Trot, ga even naar een echt vluchtelingen kamp en bivakeer er eens een maand......

 • Firma Vellenga

  Ja, Husky dat begrijpen wij wel en ja, dat is erg maar je helpt deze en de volgende is weer net zo erg die ga je helpen en dan komt er weer 1 Ik zie er geen verbetering in. Ondertussen gaat al het geld wel daar naar toe en verzwakken degene die alles draaiende proberen te houden. Op den duur is alles in verval. Ik kan er ook absoluut niet tegen, elk mens is uniek maar door alleen maar mee te praten en te geven kom je er niet altijd. Ik zie het in de gemeentes. Mocht je ooit met jeugdhulp te maken hebben gehad zie je hoe leuk en aardig ze zijn voor de kinderen die in deze groep vallen. Ze krijgen alles, computer, vakantie etc. Ondertussen komen de gemeentes hierdoor in de rode cijfers en de kinderen zijn gewend geraakt in dat ze alles maar krijgen, ze ontwikkelen geen ruggegraad later in het leven. Waardoor ze altijd hulpbehoevend blijven. (Uitzonderingen daar gelaten) Als er een goed werkbaar plan zou zijn voor al die mensen zijn we allen wel bereid mee te helpen en bij te dragen. Maar het geld vliegt weg naar net als bij de boeren onderzoeken, eisen etc.

 • Vhouder

  binnekort zijn boeren ook vluchtelingen en komt het geld toch weer goed terecht

 • Alco

  Een half miljard voor voorbehoedsmiddelen zou de beste besteding zijn.

 • Gradje 1966

  Alco dat helpt niet ze gaan door tot het bittere eind hoe meer kinderen hoe rijker ze zijn dat zit in hun systeem

 • agratax(1)

  Deze actie van Europese parlement maakt duidelijk "Wie aan de touwtjes trekken in de Burelen". Niet de boeren, Wel de burgers die goed willen doen voor arme mensen (vluchtelingen) maar dan graag over de rug van de kleinste kiezers groep in Europa, zo kost het hun partij geen zetels.

 • magele

  Ellendige schurken,tot alles in staat

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.