Home

Nieuws 14 reacties

Vegan Streaker zit achter brand eendenslachterij

De man die eind vorige maand brand stichtte bij eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo is dierenrechtenactivist Peter Janssen (34), die ook wel bekendstaat als de Vegan Streaker. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein van Dijk bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Stentor.

De 34-jarige Janssen heeft volgens zijn advocaat een volledige bekentenis afgelegd. Het gaat volgens hem om een eenmansactie. Volgens Van Dijk werkt de Vegan Streaker volledig mee aan het onderzoek.

Vrachtwagens in brand

Op een bewakingsvideo van het Ermelose eendenbedrijf is te zien hoe Janssen in de nacht van 28 mei enkele vrachtwagens in brand steekt op het terrein van de slachterij en daarbij zichzelf per ongeluk ook. Hij rent brandend weg. De vrachtwagens waren geladen met kunststof kratten. Er kwam veel rook vrij.

Volgens Van Dijk heeft Janssen minimale verwondingen overgehouden aan de brandstichting.

Janssen meldde zichzelf twee dagen na de brand op de slachterij op het politiebureau in Apeldoorn. Hij zit sindsdien vast.

Laatste reacties

 • kleine boer

  En hij is niet de enige brandstichter

 • porky power

  Denk dat de club wel groter is als een persoon .
  Zet hem nu maar eens een langere periode vast

 • Alco

  Zal wel een kale kikker wezen waar niets bij te halen is, maar heeft wel weer een advocaat.
  Snapt deze man nou niet dat iedereen een mening mag hebben, maar niet zijn recht in eigen hand mag nemen.
  Daarnaast: Wat zal de straf zijn? Gratis onderdak heeft hij n u.
  In Saoedi Arabië zou een hand afgehakt worden.

 • farmerbn

  Verplicht een tijdje in die eendenslachterij laten werken zou een goede straf zijn. En als ie weer eens in de fout gaat een tijdje langer.

 • boerderij12

  dit is natuurlijk geen eenmansactie

 • Hilhorst100

  schade word betaald van onze belastingcenten, door overheidsbudgetten aan de linkse ratten van natuurclubs, en deelnemers van slechte doelenloterijen betalen ook mee.

 • yep

  hij heeft minimale verwondingen overgehouden, tja wat moet ik daar op zeggen, vul het zelf maar in!

 • boerkebrabant

  deze actie is mede mogelijk gemaakt door lings nederland, met name d66, constant op de landbouw in zitten hakken werpt zijn vruchten af, hebben ze in den haag dan niks geleerd van de moord op pim fortuin

 • Maas1

  Is deze persoon een dierenrechtenactivist? Komt in mijn beleving bij dergelijke acties met voorbedachten raden waarbij het mogelijk verlies van een menselijk leven blijkbaar niet geschuwd wordt,in het gezichtsveld van terreur.
  Waar stopt dit?
  Bij de rechtsgang?

 • @1

  Politieke partijen die deze praktijken ondersteunen en of stilzwijgend goedkeuren, bij de volgende 2e kamer verkiezingen boycotten voor een regeringscoalitie.

 • boerkebrabant

  123. ze keuren het natuurlijk allemaal af, maar gaan constant verder met het negatief wegzetten van met name de intensieve landbouw, d66 voorop. ik denk dat we vlak voor de verkiezingen eens moeten laten zien hoe lings werkelijk in elkaar zit, om zodoende rechts aan een meerderheid te helpen

 • Alco

  Wat is links, wat is rechts?
  Links heeft er over het algemeen totaal geen verstand van de landbouw, maar in alle rechtse partijen zitten ook na praters en zijn beangstigd kiezers te verliezen.
  Punt is dat er veel onbegrip is over de landbouw.
  Daarom moet er een Boeren Burger Beweging partij in de Kamer, die net als de PvdD heel veel speektijd moet aanvragen.
  Ik was gisteren op een verjaardag waar ook veel onbegrip heerste over de landbouw.
  Ja, ze werken hard, maaaaaaar.
  Wat was het simpel om daar de oren te laten flapperen.

 • Maas1

  Ja Alco,men graaft letterlijk en figuurlijk de vruchtbare bovenlaag af daarmee komt de
  " natuurlijke voedingstoestand.terug"
  Welkom in het land van brandend zand.

 • veldzicht

  Nog beangstiger is het dat zoveel mensen gehoor vinden bij die vaak klinkklare onzin.Willen die mensen dan niet begrijpen dat een landbouw zonder kunstmest,mest(geen dieren, alles moet vegetarisch)chemische bestrijdings- middelen het totaal onmogelijk is 7 miljard mensen te voeden.Het is niet te hopen dat die linkse partijen ooit hun zin krijgen,ze zouden van een koude kermis thuis komen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.