Home

Nieuws

Gemeente roept op tot ruimen besmette nertsenfarms

De gemeente Gemert-Bakel roept landbouwminister Carola Schouten via een brandbrief op om nertsenbedrijven waar het coronavirus is vastgesteld direct te ruimen.

Dat is besloten tijdens een ingelaste raadsvergadering in de gemeente waar de meeste nertsenbedrijven zitten. Daarnaast wil Gemert-Bakel een ophokplicht voor katten en honden in een straal van 500 meter rondom besmette bedrijven en waarschuwingsborden bij mogelijk besmette bedrijven.

Lees verder onder de tweet

Toenemende roep om met corona besmette nertsenbedrijven te ruimen

De roep vanuit de politiek om besmette bedrijven uit voorzorg te ruimen neemt toe. Landbouwminister Carola Schouten neemt volgende week een besluit over eventuele ruiming op basis van onderzoek naar de ontwikkeling van het virus op besmette bedrijven. De eerste uitslagen daarvan komen eind deze week.

LTO Nederland en NFE staan achter de route van de minister. Ze vinden dat een besluit om te ruimen goed onderbouwd moet worden. Op basis van de huidige resultaten van het onderzoek lijkt het gevaar van de besmettingen voor de omgeving minimaal.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.