Home

Nieuws 5 reacties

Frankrijk stemt tegen handelsakkoord Mercosur

Frankrijk zal tegen het door de Europese Commissie afgesloten handelsakkoord met het Zuid-Amerikaanse handelsblok Mercosur stemmen.

“De staatshoofden en Europese regeringen zijn tot nu toe niet geraadpleegd door de Europese Commissie. Dat zal in de komende maanden gebeuren en de president van Frankrijk heeft al laten weten wat hij dan zal doen. Omdat unanimiteit vereist is, geloof ik dat het akkoord dan niet geratificeerd zal worden”, aldus minister voor landbouw Didier Guillaume.

Het akkoord kan niet geratificeerd worden want dat zou ook de dood zijn voor de Franse pluimvee-industrie

Bij de ondertekening van het akkoord heeft de Commissie verklaard dat dat evenwichtig en van belang zou zijn voor Europa. Op grond daarvan heeft president Macron toen gesteld dat hij er positief tegenover staat. “Maar daarna zijn er enkele zaken naar boven gekomen. We hebben dat deze zomer gezien met de branden in de Amazone en daarnaast ook met de agrarische handel. Ik wil niet dat men BMW’s en Mercedessen gaat uitruilen tegen rundvlees en tegen voedingsproducten. Het akkoord kan niet geratificeerd worden want dat zou ook de dood zijn voor de Franse pluimvee-industrie.”

Laatste reacties

 • farmerbn

  Frankrijk wil haar boeren houden en is tegen. Nederland wil de boeren kwijt maar met volle supermarkten( met buitenlandse producten) en is voor.

 • Bertus Buizer

  Macron heeft een punt. Mercosur is slecht voor zo'n beetje alles. Behalve voor de Duitse autoindustrie. Dan lijkt mij de keuze gauw gemaakt.

 • farmerbn

  Hé, Bertus , voor de eerste keer zijn we het eens.

 • melkkoeienboer

  Goed bezig Frankrijk

 • farmerbn

  Maar je weet natuurlijk nooit of die deal er toch komt. Nu tegen stemmen is slim. Wordt de druk op Frankrijk te groot dan kan Frankrijk een hoop geld lospeuteren van Brussel. Landen die meteen voor zijn krijgen dan niks.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.