Home

Nieuws 4 reacties

Landelijk neerslagtekort neemt af

Na het weekend is het neerslagtekort landelijk afgenomen.

Op veel plekken in Nederland heeft het sinds het begin van de maand augustus tientallen millimeters geregend. Landelijk staat het neerslagtekort op 184 mm, de verwachting is dat dit, met het wisselvallige weer in aankomst, voorzichtig afneemt naar 181 mm over 2 weken.

Droogte in Zuiden en Oosten

In het zuiden van het land is er echter nog weinig regen gevallen. Akkerbouwer William Brooymans uit het West-Brabantse Nieuw-Vossemeer laat weten dat hij 0,0 millimeter heeft zien vallen en blijft zijn beregeningshaspel trouw blijft. In andere delen van het land, zoals het uiterste oosten van Twente, is het eveneens nog altijd net zo droog als vorige week.

Ook in de zuidoosthoek van Drenthe, in de Veenkoloniën, waar veel akkerbouwers zetmeelaardappelen telen, vallen de neerslaghoeveelheden tegen.

Laatste reacties

 • Trot

  Hier al drie mm vanaf 1 aug en echte regen vanaf juni bijna niks

 • Bennie Stevelink

  Op dit moment is Noord Oost Twente, samen met Zuid Oost Drente, het droogste gebied van Nederland. Vorige week 2mm, meer niet. Zuid Nederland heeft op vrijdag en zaterdag, na de warmste dag, een flinke plens water gehad. De Achterhoek heeft vorige week flink wat gehad; in Doetinchem zelfs wateroverlast.
  Ik meen dat het neerslagtekort in Noord Oost Twente op dit moment op 273 mm zit. Het is droger dan vorig jaar.

 • Eppie113

  hier in zuid Twente net zo droog....

 • kleine boer

  Noord limb ook gewoon kurk droog

Of registreer je om te kunnen reageren.