Home

Nieuws 12 reacties

RTL: NVWA geeft exportvergunning voor zieke dieren

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) geeft exportvergunningen af voor dieren die niet-transportwaardig zijn, aldus RTL Nieuws.

De nieuwszender deed onderzoek naar de keuringen van vee naar België en Duitsland, door gegevens van de autoriteiten daar op te vragen. Op foto’s van de Belgische FAVV is te zien dat dieren, in dit geval varkens, kreupel zijn of abcessen hebben. Ze zijn gespot op transport door controleurs in 2016 en 2017.

Transporten met gewonde varkens uit Nederland

Volgens de zender ontving de Duitse deelstaat Nedersaksen in 2018 kreupele en gewonde varkens op 25 transporten uit Nederland. In België was eenzelfde aantal vrachten met runderen die niet geschikt voor transport waren.

Minister Schouten: er komen maatregelen

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, reageert bij RTL dat dit ‘absoluut niet mag’ en dat er maatregelen zullen komen. Het onderzoek naar de werkwijze van dierenartsen wordt uitgebreid, vertelt ze aan de nieuwszender.

Laatste reacties

 • kuiken007

  het houdt niet op!!!
  carola neemt gelijk de verhalen van rtl voor waar aan weg met die vrouw van de chriselijke groen links!!!

 • ,

  RT Links

 • Petraschaap@hotmail.com

  En daar gaan we weeeeer negatief in het nieuws kunnen we nog wel iets goed doen???

 • a.loonen1

  Ik dacht al, wanneer komt RTL weer. RTL heeft elke maand wel een item boer bashen. (aangeleverd door Wakker Dier/PvD etc) Knap dat ze dat elke keer weer lukt.

 • @a.loonen1 inderdaad RTL heeft er wel een handje om de 3 à 4 weken brengen ze de landbouw negatief in het nieuws.

 • Kor F

  Eindelijk komt de waarheid naar voren. Weer de NVWA die in gebreke is gebleven. Natuurlijk mogen kreupele en gewonde dieren niet vervoerd worden. Transpoerteurs moeten maar eens een beste boete krijgen als ze dit doen.

 • drikhend

  Beste Kor F Wat is waarheid aan licht . Inderdaad deze dieren mogen niet vervoerd worden . Maar als dierenartsen die door de NVWA aangesteld zijn om hier op toe te zien . Dit goed vinden dan gaat iedereen zijn grenzen verleggen wat natuurlijk niet kan en mag . Maar als een duur betaalde oom of tante van de NVWA niet ingrijpt wie moet het dan doen . Nog weer een dure oom of tante die hier weer op toeziet . Het draait allemaal om geld en heeft niets meer met toezicht te maken . Want als deze lui hun werk goed deden kon dit niet gebeuren . Tranporteur een boete . Nee gewoon deze dieren niet laten opladen zowel dan niet laten vetrekken en tijdje bedrijf stil leggen . En de boer die ze bewust aanbeid om te laden ook maar is een weekje niet laten leveren . Maar er zullen ook ongelukjes met dieren onderweg gebeuren soms is niet alles te voorkomen . Niet alles wat door de media aangedikt wordt is bewust verkeerd gegaan . Elk verhaal heeft twee kanten . En soms moet men kunnen relativeren . Maar de boer stinkt , vervuild, mishandeld dieren enz. De industrie , auto , vliegverkeer ,huishoudens enz. Vervuilen niets maken geen herrie . Hebben geen dieren in kleine hokjes zitten . worden dieren niet ziek enz. Het gebeurd allemaal bij die boer en zijn handlangers .

 • farmerbn

  De NVWA is streng genoeg. RTL hoeft het echt niet strenger te maken. Als een kreupel varken niet op de wagen mag, moet een buschauffeur een kreupele man dan weigeren? Moet niet zotter worden.

 • Zuperboer

  Zullen morgen wel kamervragen over komen #scenario zwartboek

 • Jan-Zonderland

  Idd Farmerbn, behandel mensen dan net als dieren: op krukken of in een rolstoel: niet in bus, trein of vliegtuig. De wereld zou ontploffen als dat maar 1 keer voor zou komen. Is ook niet te hopen dat het ooit gebeurt maar men moet bepaalde zaken wel relativeren.

 • kloot

  de nvwa kan beter de veewagen na de keuring blijven volgen dan wordt er na de lading niet meer gewisseld of bijgeladen

 • wienbemelmans

  Waarom gaan die van RTL niet een keer mee varkens laden en mee op transport.dan zien ze de praktijk ook eens. dat het allemaal hard werken is
  maar daar snappen zulke lieden niks van.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.