Home

Nieuws

Kamer: EU-steun voor boeren in Nederland niet extra omlaag

Nederlandse boeren mogen er naar verhouding niet meer op achteruitgaan dan hun Europese collega’s als het gaat over de Europese inkomenssteun.

Met die boodschap stuurt de Tweede Kamer het Nederlandse kabinet naar Brussel. Een motie van die strekking van de PVV werd dinsdag door een meerderheid van de Kamer ondersteund.

De motie van PVV‘er Barry Madlener spreekt zich uit tegen externe convergentie, waarbij de verschillen in hectaresteun tussen de lidstaten worden gelijk getrokken. Nederland verzet zich samen met een groep andere landen tegen dat idee. Minister Schouten heeft dat in de Tweede Kamer ook duidelijk gemaakt.

Vitaliteit landbouwbedrijven

De Tweede Kamer nam dinsdag ook een motie aan van SGP‘er Roelof Bisschop, die de regering oproept na te gaan wat het effect voor de inkomens en de vitaliteit van de landbouwbedrijven is, als tenminste 60% van het budget voor de directe betalingen wordt uitgetrokken voor de basispremie.

Of registreer je om te kunnen reageren.