Home

Nieuws 15 reacties

Boeren komen in actie tegen bezetting varkensbedrijf

Tientallen boeren hebben zich inmiddels bij het varkensbedrijf in Boxtel gemeld, met of zonder trekker, om een tegengeluid te laten horen tegen de dierenactivisten die het bedrijf al uren bezetten.

Een van hen is melkveehoudster Henny Verhoeven. “De sfeer is gemoedelijk, we hebben koffie en worstenbroodjes. Iemand heeft zelfs bier meegenomen,” vertelt ze. “We staan hier met boeren en een paar activisten, de sfeer is goed. Aan de andere kant van het bedrijf staan de trekkers en er komen nog meer boeren aan.”

Impasse

Inmiddels is er sprake van een impasse. De politie is al uren ter plekke, maar de actievoerders zijn niet van plan te vertrekken totdat hun eis wordt ingewilligd dat de eigenaar van het bedrijf aan de Brede Heide hen de gewonde varkens mee laat nemen om ze te verzorgen. Ongeveer 100 mensen hebben zich binnen verschanst en eenzelfde aantal staat buiten het gebouw.

Toegangswegen geblokkeerd

Even verderop hebben boeren met hun trekkers de toegangswegen naar het bedrijf geblokkeerd. Er is veel politie op de been. Deze zoekt nog steeds naar een ‘constructieve oplossing’ met beperkte risico’s voor mens en dier. Politie Oost-Brabant Twittert: ‘Het uitgangspunt blijft dat de bezetting op een vreedzame manier tot een einde moet worden gebracht en dat kost tijd.’ De politie vraagt hiervoor begrip.

Vreedzame oplossing zoeken

Een woordvoerder laat weten dat de politie nog geen idee heeft wanneer het mogelijk is om de actie te beëindigen: 'we bekijken alle scenario’s en ik hoop niet dat we straks wel moeten doorpakken, maar dat de actie vreedzaam kan worden beëindigd'. De politie ter plaatse heeft overlegd met de boeren die naar het bedrijf zijn gekomen en raadt mensen af om naar de omgeving te komen.

Laatste reacties

 • niet

  Het is toch wat Nederland op zijn kop!!!! Niets onderhandelen ME. Omgekeerde wereld

  - Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • porky power

  dus we gaan nog vragen of ze aub weg willen gaan misschien nog een rode loper???

 • Flepke

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Attie

  21:13 Busje komt zo...!!

 • agratax.1

  Wie gaat dit betalen? Politie met man en macht niet op pad voor zaken die voor de gemeenschap belangrijker zijn dan een stel activisten die geen blauwe plekken mogen op lopen, want dat is tegen de democratie. Hun actie zeker niet. Activisten blijken wars van democratie, "Zij eisen doe wat wij willen anders krijg je vroeg of laat mot". Het moet Den Haag eens duidelijk worden dat acties als deze tegen de democratie zijn gericht en veel weg hebben van een Dictatuur..

 • jfvanbruchem1

  Rendac sturen

 • V

  We gaan naar Boxtel toe, we gaan naar Boxtel toe, we gaan naar Boxtel toe!

 • kanaal

  de politie beschermd dus de actievoerders, de grondwet geld niet voor boeren we zijn vogelvrij .

 • meter

  Een dronkaard op een festival wordt gewurgd na een grote mond echter als er wordt ingebroken en gegijzeld wordt eerst onderhandeld. Schiet mij maar lek. Wat een rechtsstaat!

 • Alco

  Gemiste kans. Deuren barricaderen.

 • mts_kuijpers

  De beste tegenactie op dat moment was een grote bbq met varkensvlees. Je blijft binnen de kaders van de wet, laat je van de goede kant zien t.o.v. de consument/burgers die deze vorm (vegan-activisme) ook niet tolereren en je raakt de vegan daar waar het hem/haar pijn doet (met het eten van vlees).

  Laat je niet verleiden tot strafbare feiten!

 • Trot

  Is het niet van de zotte de boerderij wel stemming maakt maar op het moment dat wij ons zegje doen om dat alles mag als het om vreemde gedachten van een stelletje rand debilengaat er word weg gegumd ?

 • mali

  ik vul geen meitelling in.

 • Bolder01

  Ik vind het wel vreemd dat er zo weinig boeren colegaas uit de regio naar boxtel zijn gegaan om. deze man te ondersteunen

 • jan4072

  En de actievoerders hebben in gratis in de cel overnacht en kregen ontbijt op onze kosten waarna ze heengingen om zich voor te bereiden op een volgende actie.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.