Home

Nieuws 8 reacties

Nijpels: krimp van veestapel nog niet nodig

Krimp van de veestapel is onderwerp van gesprek geweest bij de Klimaattafel voor landbouw. Dat zegt voorzitter Ed Nijpels van het klimaatakkoord tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer in reactie op vragen van Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren.

“Maar de landbouwtafel had niet de opdracht om te kijken hoe ze krimp van de veestapel zouden doen”, zegt Nijpels. Hij voegt eraan toe dat de landbouwtafel heeft gekeken naar de doelstelling om 3,5Mton CO2-reductie te behalen. “Uiteindelijk hebben de partijen gezegd: we hebben krimp van de veestapel niet nodig om de doelen te halen.” Nijpels zegt dat krimp van de veestapel wel een eventuele stap zou kunnen zijn als de reductiedoelstellingen niet gehaald zouden worden.
Het kabinet is nu aan zet bij de uitwerking van het het Klimaatakkoord, waarbij via 5 sectortafels maatregelen worden genomen om in 2030 49% CO2-reductie te realiseren. Het kabinet zal daarbij vooral wijzigingen doorvoeren door de invoering van een CO2-heffing voor het bedrijfsleven en via het nemen van extra maatregelen zodat de landbouw de voorgestelde CO2-reductie kan verhogen van 3,5 naar 6Mton. De uitkomst hiervan wordt eind april verwacht.

Laatste reacties

 • koestal

  De landbouw is de grote verliezer van het klimaatakkoord blijkt uit dit cryptische verhaal. Je moet een beetje tussen de regels doorlezen bij dit verhaal om het te begrijpen.

 • @1

  Wie gelooft nu nog Edje Nijpels, die de landbouw in de jaren negentig van de vorige eeuw de zure regen aansmeerde terwijl de industrie de boosdoener was.

 • koestal

  Ze hebben het zeker niet gehad over de krimp van de vliegtuigstapel en Schiphol ,er komen steeds meer vliegtuigen in de lucht en steeds minder koeien in de wei,de goedkope vliegvakanties moeten door gaan,dat is niet bespreekbaar.

 • @1

  Dat ze het hele vliegverkeer niet hebben meegenomen in dit zgn klimaataccoord zegt al genoeg ,het is een grote wassen neus. Draai maar aan de Co2 knop en het komt goed. We zijn die Nijpels nog niet vergeten uit de vorige eeuw toen hij de landbouw ook vals beschuldigde van de zure regen.

 • @1

  Meer en meer mensen komen tot een ander inzicht wat het klimaataccoord(Co2gekte) betreft bekijk op youtube cafe weltschmerz " CO2 gekte primair voor het duurzaam redden van de banken"

 • wmeulemanjr1

 • @1

  De klimaattafels onder leiding van Ed Nijpels declareerden voor bijna kwart miljoen voor hun onderhandelingen voor hun klimaatakkoord, zie de telegraaf van 29/7/2019

 • farmerbn

  Volgens mij is Nederland het enige land waar ze de klimaatdoelen willen halen door de veestapel te verkleinen. Is Nederland dan zo slim of de overige landen zo dom?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.