Home

Nieuws 3 reacties

€ 620 miljoen steun uitbetaald

Aan Nederlandse boeren is inmiddels ruim € 620 miljoen aan Europese landbouwsteun uitbetaald over 2018. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister meldt dat op 4 februari 97,9% van de 45.587 aanvragen is afgehandeld, in de zin dat het ministerie daarover een besluit heeft genomen. De minister verwacht ongeveer € 60 miljoen te zullen uitkeren aan agrarische natuurcollectieven. Op 4 februari was de uitbetaling aan 23 van de 45 collectieven gedaan. Natuurcollectieven nemen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de realisering van doelstellingen op gebied van agrarisch natuurbeheer.

Voorzitter Alex Datema van Boerennatuur zei vorige week op een bijeenkomst in Leeuwarden dat de agrarische collectieven gezamenlijk ongeveer 90.000 hectare agrarische natuur in beheer hebben. Het gaat om 9.500 boeren.

Laatste reacties

 • WJHDKremer

  Geweeeeeeldige prestatie. Ik wacht geduldig af

 • bruursswolfs

  Veel beloven, weinig geven doet de gek in vreugde leven.
  Ook nog niets ontvangen ondanks herhaalde toezegingen.
  SCHAAM U!!!

 • koestal

  Is hard nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.