Home

Nieuws 1 reactielaatste update:27 jul 2017

€ 1,5 miljoen boete voor Mestpro

Mestpro Nederland in Ede heeft van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en RVO.nl een boete van € 1,5 miljoen gekregen.

Milieuagenten van de politie, de brandweer en de gemeente voerden begin deze maand een milieucontrole uit bij het bedrijf, waarbij verschillende overtredingen aan het licht kwamen, zo meldt de politie.

Het ging hierbij onder meer om mest die verkeerd was opgeslagen, mestsappen die het riool inliepen en varkensmest die over de grond liep. Ook waren er gebouwen zonder vergunning gebouwd en bleek de administratie niet op orde of zelfs helemaal afwezig.

Mestpro: boete nergens op gebaseerd

De mestintermediair ontkent desgevraagd al deze punten. Volgens hem betrof het een reguliere milieucontrole waarbij de controleurs alleen om nalevering van bonnetjes van restafval vroegen. Mestpro Nederland heeft de mestregels niet overtreden, zegt de mestintermediair zelf. De NVWA heeft Mestpro tot verbazing van het bedrijf een voorlopige boete van € 1,5 miljoen opgelegd.

Eigenaar mestbedrijf wordt binnenkort verhoord

De NVWA heeft het bedrijf naar aanleiding van de milieucontrole een voorlopige boete van € 1,5 miljoen opgelegd en doet nog steeds onderzoek naar het bedrijf. Dat betekent dat het bedrag verder kan oplopen. De politie zegt dat het bedrijf en de eigenaar al geruime tijd in de gaten werden gehouden en dat de verdachte binnenkort een uitnodiging voor verhoor zal krijgen.

Eén reactie

  • puinhoop

    Waar rook is is vuur, maar ik kots ervan dat het altijd negatief is als het over boeren of mest gaat alsof het criminelen zijn of vergif is. Je kunt bijna beter iemand omleggen dan een overtreding in mest begaan. Niet om alles goed te praten, maar alles bij de overheid is gericht tegen de boer(of degene die nog wat met boeren heeft).

Of registreer je om te kunnen reageren.