Home

Nieuws

Trekkers mogen tijdelijk over de Zeelandbrug

Landbouwbedrijven mogen vanaf 1 juni maximaal 3 keer per week in konvooi de Zeelandbrug over met trekkers.

De 5 kilometer lange brug over de Oosterschelde is normaliter gesloten voor landbouwverkeer. Het gaat om een proef. Boeren en loonwerkers moeten ten minste 6 weken voor het transport een ontheffing aanvragen bij de provincie.

Konvooien Zeelandbrug op dinsdag, woensdag en donderdag

De konvooien vertrekken dinsdag, woensdag en donderdag. Om 9.15 uur vertrekt een konvooi vanaf Colijnsplaat, Schouwen-Duiveland naar Noord-Beveland. Om 9.50 uur maakt een konvooi vanaf Business Park Zierikzee de tocht in omgekeerde richting.

Rijden over de Zeelandbrug scheelt landbouwbedrijven in totaal al gauw 30 kilometer omrijden, en dus een hoop tijd en brandstof.

Voorwaarden

De ontheffing wordt verleend via een vergunning die niet per voertuig maar per bedrijf worden verleend. In het voertuig dat met een konvooi meegaat, moet altijd een kopie van de vergunning aanwezig zijn. Naast het aanvragen van de ontheffing moeten ondernemers ook uiterlijk om 13.00 uur op de dag vóór het transport hun deelname aan het konvooi aankondigen.

Maximumbreedte 3 meter, minimaal 25 km/u

Machines mogen maximaal 3 meter breed zijn en minimaal 25 kilometer per uur kunnen rijden. Bij een zicht van minder dan 200 meter wordt het vervoer afgeblazen. Wie zich opgeeft voor een konvooi maar toch niet komt opdagen, krijgt een rekening voor kosten die voor het konvooi gemaakt zijn.

Wie zich opgeeft voor een konvooi maar toch niet komt opdagen, krijgt een rekening voor kosten die voor het konvooi gemaakt zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.