Home

Nieuws 4 reacties

SGP: overheid belemmert asbestsanering

De Rijksoverheid belemmert de sanering van asbestdaken, vindt de Tweede Kamerfractie van de SGP. Daardoor wordt het volgens Kamerleden Elbert Dijkgraaf en Roelof Bisschop onmogelijk aan de wettelijke verplichting te voldoen om asbestdaken tijdig te saneren, voordat het verbod in 2024 van kracht wordt.

Asbestsaneerbedrijven hebben te maken gekregen met aangescherpte regels voor werkbakken van hoogwerkers. Volgens Dijkgraaf betekent die aanscherping dat daken van binnenuit moeten worden gesaneerd. “De inspectie moet als de wiedeweerga met asbestsaneerders om tafel gaan zitten”, aldus Dijkgraaf.

SGP: budget windmolenparken omlaag

De SGP zegt dat de subsidies voor asbestsanering in combinatie met zonnepanelen worden verruimd, ten koste van het geld voor windmolenparken. Het budget voor windmolenparken moet volgens de SGP sowieso omlaag. In haar verkiezingsprogramma bezuinigt de SGP wel op windmolenparken, maar trekt de partij geen extra geld uit voor asbestsanering.

Laatste reacties

 • wienbemelmans

  Hebben ze weer wat uitgevonden om de boeren dwars te zitten,de idioten

 • Peerke1

  hoezo van binnenuit saneren. we hebben de platen er toch ook van buitenaf opgelegd.

 • stormwind

  Montage daarna demontage in omgekeerde volgorde, maar de overheid weet het beter.

 • 200113528

  van binnenuit wordt het zeker ook binnensanering wat een eikels.

Of registreer je om te kunnen reageren.