Home

Nieuws 3 reacties

Gecombineerde Opgave vanaf 1 maart 2017

De Gecombineerde Opgave voor het jaar 2017 kan al vanaf 1 maart ingediend worden.

De uiterste indieningsdatum is dit jaar net als in 2016 15 mei. Dat meldt RVO.nl op de website. In voorgaande jaren begon de indieningsperiode op 1 april. Net als in 2016 kan de opgave alleen digitaal worden ingediend via de website van RVO.nl.

Eerst perceelsgegevens bijwerken

De landbouwtelling is een onderdeel van de Gecombineerde Opgave, naast de aanvraag voor uitbetaling van betalingsrechten en andere subsidies. In de landbouwtelling worden onder meer gegevens over de veestapel per 1 april opgevraagd. In hoeverre de veegegevens automatisch verwerkt worden als de opgave voor 1 april wordt ingediend, kon de woordvoerder van RVO.nl nog niet aangeven.

De Gecombineerde Opgave maakt gebruik van perceelsgegevens, waarin het grondgebruik is vastgelegd. Bijwerken van percelen kan gedurende het hele jaar. Volgens RVO moeten de perceelsgegevens eerst bijgewerkt worden. voordat de Gecombineerde opgave ingevuld wordt.

Laatste reacties

 • 123456789

  Let goed op bij deze gecombineerde opgave. er is een reden voor dat het vanaf 1 maart al kan.
  pas op voor los lopende dieren.....

 • vd m.

  Waren ze ook maar zo vlot met de afhandeling betalingsrechten

 • aardappelboer

  Zeg dat wel, nog steeds 2015 niet afgehandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.