Home

Nieuws 2 reacties

Van Dam: geen strikte doelstellingen weidevogels

Er komt geen nationaal weidevogelplan dat provincies, grondeigenaren en grondgebruikers dwingend oplegt welke doelstellingen moeten worden bereikt.

Staatssecretaris Martijn van Dam wijst een voorstel daartoe van GroenLinks af. Hij reageert in een brief aan de Tweede Kamer op de initiatiefnota 'Vogels de weide wereld in' van Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks). Van Dam is het ermee eens dat het niet goed gaat met de weidevogel in Nederland. Maar het beleid om daar verbetering in te brengen ligt bij de provincies.

Aanpak weidevogels volgt in oktober

Provincies voeren het agrarisch natuur- en landschapsbeheer uit. De staatssecretaris denkt dat daarin verbeteringen mogelijk en nodig zijn, hoewel de evaluaties nog niet zijn afgerond.

De staatssecretaris kondigt aan in oktober met een aanpak weidevogels te komen.

Laatste reacties

  • Nick1983

    Kan ook niet hé... er zijn nou 1maal gebieden waar helemaal totaal geen weidevogels (meer) zitten. Hoe wil je die boeren dan doelstellingen opleggen die ze moeten halen?

  • erardus1

    Onze dik betaalde natuur vrienden worden ook niet op doelen afgerekend. Alleen bij X aantal padestoeltjes en korstmosjes, anders subsidies terug betalen!

Of registreer je om te kunnen reageren.