Home

Nieuws

Opnieuw veel lagere honingproductie in Frankrijk

In Frankrijk wordt dit jaar 9.000 ton honing verzameld. Dat is ruim 6.000 ton minder dan in 2015 en 1.000 ton minder dan in rampjaar 2014.

Dit is opnieuw een rampzalig jaar voor de sector, stelt de unie van bijenhouders Union Nationale de l’Apiculture Française (Unaf). De bond wijt de daling aan de ongunstige weersomstandigheden met veel regen, een laat voorjaar gevolgd door langdurige droogte met veel wind uit het noorden. Unaf wijst echter ook op de gevolgen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De hoeveelheid honing die in Frankrijk wordt opgehaald is al met al in 20 jaar tijd drie keer zo klein geworden.

Bond vraagt financiële steun voor bijenhouders

Unaf heeft het ministerie van landbouw gevraagd om de bijencultuur in de meest getroffen regio’s te erkennen als ‘agrarische ramp’ en de bijbehorende steunmaatregelen beschikbaar te stellen. "Veel bijenhouders worden geconfronteerd met een nog nooit vertoond tekort aan honing, waardoor hun voortbestaan ernstig in gevaar komt.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.