Home

Nieuws 2 reacties

Duitse boerenbestuurders in opspraak wegens dierenmishandeling

De Duitse boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) ziet de noodzaak tot opheldering nadat in een tv-uitzending van de ARD enkele bestuurders van uiteenlopende landbouworganisaties in opspraak zijn gekomen.

Op de bedrijven van de bestuurders zouden zich misstanden hebben voorgedaan bij de behandeling van de dieren, in dit geval varkens en kalkoenen. Beelden daarvan waren donderdagavond te zien in een aflevering van het programma Panorama. Zo waren onder meer op het bedrijf van de voorzitter van het Zentralverband der Deutschen Schweineproduktion (ZDS) varkens met open wonden te zien en bloedige staarten. Verder waren misstanden te zien op de bedrijven van de voorzitter van kalkoenenhoudersorganisatie Verband Deutscher Putenerzeuger (VDP) en de voorzitters van het Bauernverband Thüringen en het Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband (WLV), beide onderdeel van het DBV.

Het DBV stelt dat de beelden onder dubieuze omstandigheden tot stand zijn gekomen.<br /><em>Foto: screenshot tv-programma Panorama van ARD</em>
Het DBV stelt dat de beelden onder dubieuze omstandigheden tot stand zijn gekomen.
Foto: screenshot tv-programma Panorama van ARD

Beelden zonder toestemming gemaakt

Het DBV stelt in een vrijdag na de uitzending uitgegeven verklaring dat de kritiek serieus moet worden genomen. De federatie meent echter 'zonder op de stellingname van de betrokken bestuurders en hun bedrijfsleiders vooruit te willen lopen', dat het beeldmateriaal kennelijk van wederrechtelijk in de stallen binnengedrongen personen komt en dus 'onder dubieuze omstandigheden tot stand is gekomen'. Verder wijst het DBV erop dat de dierenartsen van de bestuurders de beelden hebben bekeken en de verwijten 'niet bevestigen en deels ook weerleggen'.

Laatste reacties

  • wienbemelmans

    dit hebben ze ook bij Straathof en Van Asten gedaan ,dan zie je hoe huichelachtig ze zijn.

  • drikhend

    Bij deze opbrengst prijzen en kosten . Kan het eigenlijk niet bestaan dat er bedrijven zijn die constant dieren niet goed verzorgen en mishandelen . Dan valt er gewoon niets te verdienen . En worden er grote verliezen geleden . Dan moet zo een boer al schat rijk zijn wil hij dit jaren zo uitzingen .Dus al deze beelden trek ik zwaar in twijfel . Het zal wel een zieke boeg zijn die uitvergroot is tot een hele stal .En zo worden niet met de veehouderij bekende mensen op verkeerde spoor gezet . Mensen buiten de landbouw neem maar aan als een boer zijn dieren niet goed verzorgt dan kost het dat elke dag handen vol geld . En zal hij niet lang boer zijn want van verlies kan men niet eten . En de marges worden als maar krapper dus men moet er uithalen wat er in zit . Dat betekend goede voeding , huisvesting ,gezondheidszorg en verdere verzorging.Als een van deze zaken niet op orde is dan zal deze veehouder het loodje leggen binnen afzienbare tijd .Een boer die zijn dieren mishandeld of niet goed verzorgd is ziek of gek want je bent geen ondernemer om er geld bij te leggen .

Of registreer je om te kunnen reageren.