Home

Nieuws 4 reacties

Kamer maant Van Dam tot haast met besluit bemestingsperiode

De Tweede Kamer vraagt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) om voor 24 augustus duidelijkheid te geven over een mogelijk uitstel van het uitrijdverbod voor dierlijke mest.

Een verzoek van CDA-Kamerlid Jaco Geurts werd gesteund door VVD, PVV, ChristenUnie, SGP, Groep Bontes Van Klaveren en lid Houwers.

Onvoldoende gelegenheid om mest uit te rijden

Loonwerkers- en mestdistributieorganisatie Cumela heeft om uitstel van het uitrijdverbod voor dierlijke mest gevraagd, omdat er door het late en natte voorjaar en de regen in het oogstseizoen nu nog onvoldoende gelegenheid is geweest om onder goede omstandigheden te bemesten. Cumela vraagt uitstel tot 1 oktober of in ieder geval tot 16 september.

Vorig jaar kreeg de sector op het laatste moment uitstel, toen de sector hier al geen rekening meer mee had gehouden. Er was toen al veel mest uitgereden onder niet-optimale omstandigheden.

Laatste reacties

 • stalbostreur

  In verschillende europese landen mogen ze ook langer mest uitrijden als hier.
  Dus moet het hier ook tot 1 oktober kunnen.

 • landboer

  Wat een onzin ,bewaar die mest liever tot volgend jaar, heb je er heel wat meer aan!

 • winden

  Dat zeg ik @ landboer mest zoveel mogelijk voor jullie op het land daarna met kunstmest afbouwen dat is te minste op met oktober. Hoef je ook in december niet te kuilen.

 • teunisenwilly1

  Doe dit dan alleen voor bouwland als er nog een gewas in gezaaid word dan word het nog benut. Ieder moet toch voor 9 maanden opslag hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.