Home

Nieuws 2 reacties

Boeren overwegen juridische stappen tegen verzekeraars na noodweer

Tientallen boeren die in juni werden getroffen door noodweer overwegen juridische stappen tegen verzekeringsmaatschappijen en hun tussenpersonen, omdat niet iedereen een (volledige) vergoeding heeft gekregen.

De boeren hebben donderdagavond in Maarheeze een informatiebijeenkomst bezocht over juridische stappen met betrekking tot de schade die ze opliepen.

Door noodweer, vooral in het zuidoosten van het land, ontstond eind juni een schade van €500 miljoen. Vooral veeboeren hadden de indruk goed verzekerd te zijn, maar kregen bij hun claim geen of deels een uitkering. De boeren zijn verzekerd tegen stormschade, maar de gebouwen blijken niet tegen hagelschade te zijn verzekerd, waardoor verzekeraars zeggen de schade niet uit te keren. Ook zijn boeren het oneens met dat ze minder krijgen uitgekeerd vanwege leeftijd en constructie van hun panden, of ze vinden dat de tussenpersonen hen slecht hebben geïnformeerd. 
Een van de boeren, Jan Verhoijsen heeft voor €350.000 schade opgelopen. Tegen de NOS zegt hij dat hij dacht goed verzekerd te zijn, maar dat de verzekeraar zijn schade niet vergoedt. "Ik betaal €30.000 premie per jaar en mijn verzekering geeft niet thuis, dat komt keihard aan."

'Stevig teleurgesteld'

Op de bijeenkomst spraken advocaten en een onafhankelijke contra-expert. "De boeren zijn stevig teleurgesteld", zegt Henk Antonissen die de boeren adviseert en helpt met het aanspannen van een kort geding tegen 'meerdere verzekeringsmaatschappijen'. Daarbij wordt ook gekeken of tussenpersonen verantwoordelijk kunnen worden gehouden, omdat zij boeren jarenlang adviseren over verzekeringen en hen niet gewezen hebben op het ontbreken van dekking in geval van hagelschade.

Laatste reacties

  • agratax(1)

    Ik begrijp de boeren na dit debacle. Had ik vorige jaar dezelfde boeren aangeraden om hun gebouwen te verzekeren voor hagelschade, hadden ze me uitgelachen en versleten voor een "angsthaas". Wie verzekert zijn gebouw nu tegen Hagelsschade, schade die nooit vookomt, hooguit een dakraampje stuk. Nu was het dan echt raak, nu is de verzekering(sagent) schuldig. Ik hoop dat de verzekering coulant is en de mensen tegemeot komt. Ik vrees dat het een lange juridischeprocadure wordt met alle gevolgen vandien.

  • ZaadjesBV

    dat is niet zoveel premie € 30.000 voor alle verzekeringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.