Home

Nieuws

Vlaamse gemeenten willen vergoeding regenschade uit Rampenfonds

Een tiental burgemeesters van gemeenten in de Vlaamse Kempen hebben overlegd om de wateroverlast als natuurramp erkend te krijgen.

Ze inventariseren de schade in hun gemeenten ten Noorden en Noordwesten van Turnhout. Dat melden Vlaamse media, waaronder Het Nieuwsblad en de Redactie. Wekenlange regenval hebben in de regio de grond verzadigd met water en de oogst dreigt op veel plaatsen verloren te gaan. De burgemeester van Ravels noemt 150 schadedossiers reden genoeg om het gezamenlijk aan te pakken. Indien de overvloedige regenval wordt aangemerkt als natuurramp, komen bedrijven mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Rampenfonds. Het moet dan wel gaan om uitzonderlijke regenval die wordt gedefinieerd als minimaal 30 millimeter in een uur, of 60 millimeter in 24 uur.

Ook de Belgische Boerenbond is in overleg met de Vlaamse regering over wateroverlast en om de schade onder te brengen bij het Rampenfonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.