Home

Nieuws

Danone verwacht meer winst

Danone verwacht in 2016 meer winst te maken dan eerder gecommuniceerd. De Franse voedingsmiddelengigant denkt dat zijn marge met 0,5 tot 0,6% zal verbeteren, aldus financieel directeur Cecile Cabanis.

Danone handhaaft zijn omzetverwachting van 3 tot 5% voor het hele jaar.

Danone heeft het zwaar, erkent Cabanis in een gesprek met beleggers. Vorig jaar groeide de omzet met 4,4 procent en dat was niet alleen het laagste niveau sinds 2010, maar ook onder de doelstelling. Het bedrijf had moeite omzet en winst op peil te houden in een serie opkomende economieën waarvan China, Rusland en Brazilië de belangrijkste zijn.

Volgens de Fransman heeft Danone de afgelopen jaren met succes ingezet op producten met een hogere marge en is het erin geslaagd kosten eerst onder controle te krijgen en nu te verlagen. "Alle initiatieven die we hebben genomen en de discipline wat betreft kostenbeheersing, betalen zich nu uit."

Krimpende economie Rusland en Brazilië

Rusland groeide eerder uit tot de grootste markt voor het bedrijf dat onder meer yoghurt, babyvoeding, gebotteld water en medische voeding maakt. De Russische markt stortte de afgelopen twee jaar in, aldus Cabanis. Rusland verkeert door een gedaalde olieprijs economisch in crisis en de roebel is flink in waarde gezakt, waardoor buitenlandse producten voor Russen duurder zijn geworden.

In Brazilië krimpt de economie te midden van een politieke crisis eveneens. In China is de economische groei nog altijd stevig, maar wel minder stevig dan de afgelopen Jaren. Danone verdient nog altijd veel met de verkoop van babyvoeding van Dumex. Tegelijkertijd zijn er zorgen dat online verkopen van babyvoeding zullen terugvallen nu de regering een maas in de belastingwetgeving dicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.