Home

Nieuws 3 reacties

Nederland wil grotere dierenwelzijnscoalitie

Nederland werkt dit jaar samen met Duitsland, Denemarken en Zweden aan het uitbreiden van een coalitie van landen die méér willen op gebied van dierenwelzijn dan nu Europees verplicht.

Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer. België, Slovenië en Luxemburg zouden interesse hebben.

'Vliegwielfunctie'

Zweden voegde zich in april 2015 bij de kopgroep. Volgens Van Dam kan het EU-dierenwelzijnsplatform 'bij de zoektocht naar gedeeld draagvlak onder lidstaten voor verdere dierwelzijnsverbetering een vliegwielfunctie vervullen'. Van Dam werkt ook samen met diverse EU-lidstaten aan nieuwe 'position papers' met daarin een visie op onderwerpen.

De 'position papers' moeten helpen de agenda voor dierenwelzijnsregels te bepalen. Specifiek wordt onder meer gewerkt aan een document met een visie op het welzijn van opfokleghennen.

Laatste reacties

 • fietskip

  Ik zou zeggen dat Martijn van Dam eerst maar eens de Nederlandse sector moet garanderen dat de regels van nu overal in Europa worden nageleefd ( en gecontroleerd )voordat hij weer met nieuwe regelgeving komt!!!!!

 • Snel

  Evens fietskip

 • wienbemelmans

  alweer nieuwe regels er bij we hebben nu al de meeste regels
  van allemaal doe eerst hier maar wat onzinnige regels schrappen.zo dat er een klein beetje verdiend wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.