Home

Nieuws

Jola-regeling ongewijzigd bij openstelling in december

De openstelling van de steunmaatregel voor jonge boeren (Jola) gaat in december door volgens dezelfde voorwaarden als de eerdere openstelling dit jaar.

Dat zegt staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer. Van Dam wil eerst de evaluatie van de provincies afwachten, voordat de regeling wordt aangepast. Hij verwacht wel dat eventuele wijzigingen van de regeling worden doorgevoerd voor de openstelling ervan in 2017. De investeringslijst is voor de openstelling in december wel uitgebreid.

NAJK: investeringslijst te beperkt

Uit de evaluatie van het NAJK blijkt dat veel jonge boeren de lijst met mogelijke investeringen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd te beperkt vinden. Ze vonden geen investering waaraan ze behoefte hebben.

De provincies voeren de steunmaatregel, die onderdeel is van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, uit. Van Dam zegt dat provincies wellicht zelf de mogelijkheid krijgen om een eigen lijst met investeringen op te stellen waarbij jonge boeren ondersteuning kunnen krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.