Home

Nieuws 2 reacties

Euro op laagste peil van het jaar

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is vrijdag gezakt naar het laagste niveau van het jaar.

De Europese munt staat sinds de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten onophoudelijk onder druk en is daardoor bezig aan de langste negatieve reeks sinds de invoering van de munt in 1999.

De euro bereikte in de ochtendhandel een voorlopig dieptepunt van $1,0582. Dat is het laagste niveau sinds begin december vorig jaar, toen de munt voor het laatst lager dan $1,06 noteerde. Een week geleden leverde €1 nog ruim €1,09 op, en rond de presidentsverkiezingen van 8 november veerde de koers op tot $1,13.

Euro langere tijd onder druk

De euro staat al langere tijd onder druk door het vooruitzicht op een nieuwe renteverhoging in de VS, maar de opmars van de dollar kreeg afgelopen anderhalve week extra vleugels door de overwinning van Trump. De daling van de euro maakt het duurder voor Europeanen om producten in de VS te kopen. Anderzijds maakt de goedkopere munt Europese goederen aantrekkelijker voor de Amerikaanse markt.

Laatste reacties

  • agro1

    trumptastisch!!!!!

  • farmerbn

    En eerst allemaal berichten dat de dollar flink zou dalen bij een verkiezing van Trump. Analisten kunnen het beter verklaren dan voorspellen. Het eerste is ook veel makkelijker. Analisten zijn niet meer deskundig dan een gewone boer maar ze kunnen er beter over lullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.