Home

Nieuws

Delta Lloyd verwerpt overnamebod

Verzekeraar Delta Lloyd heeft een ongevraagd overnamebod van zijn concurrent Nationale Nederlanden afgewimpeld.

Het bod is volgens het bedrijf niet in het belang van de aandeelhouders en andere belanghebbenden. Zowel Delta Lloyd als Nationale Nederlanden bieden een serie verzekeringen aan voor de agrarische sector, bijvoorbeeld voor schade aan landbouwwerktuigen.

Als de twee samengaan, betekent dat een verdere machtsconcentratie die hogere prijzen en minder keuze kan opleveren. Aan de financieringskant zijn boeren en tuinders al sterk afhankelijk van Rabobank, terwijl Interpolis een sterke positie heeft in agrarische verzekeringen.

Zowel Delta Lloyd als Nationale Nederlanden bieden een serie verzekeringen aan voor de agrarische sector, bijvoorbeeld voor schade aan landbouwwerktuigen.

'Opportunistisch moment'

Delta Lloyd houdt de deur op een kier door te zeggen niet tegen transacties te zijn, mits deze goed zijn voor aandeelhouders en andere belanghebbenden. Het bod is echter te laag. Ook noemt de verzekeraar het door NN gekozen moment om het bod te doen opportunistisch.

Delta Lloyd presteerde financieel slecht, zag zijn beurskoers verdampen en moest daarom reorganiseren. Het bod van €5,30 per aandeel komt neer op een premie van 29% op de slotkoers van 4 oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.