Home

Nieuws 3 reacties

Verdere verduurzaming verwacht in 2016

De Alliantie Verduurzaming Voedsel verwacht in 2016 een verdere toename aan duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven in de agrifood-sector. "Het nieuwe jaar is meteen al goed begonnen met de aankondiging van de supermarkten om alleen nog kippenvlees te verkopen van kippen met extra dierenwelzijn", aldus de Alliantie, waar Aalt dijkhuizen voorzitter van is.

De organisatie is positief over de transparantie van de supermarkten bij het kiezen voor dierenwelzijn. Deze keuze heeft een grotere impact op het milieu.

De Alliantie Verduurzaming Voedsel stelt zich ten doel dat al het voedsel dat via supermarkten, horeca of catering aan de Nederlandse consument wordt aangeboden, steeds duurzamer wordt geproduceerd en gedistribueerd.

"De Alliantie is ervoor om bedrijven te stimuleren en te faciliteren om verder te verduurzamen. Bij voorkeur daar waar de meeste duurzaamheidsimpact is te realiseren. Voor vlees zetten we in op het verder stimuleren van de zogenoemde vierkantsverwaarding van duurzamer gehouden dieren, zodat we het niet alleen van de kipfilet en karbonades moeten hebben. Anders kan het niet uit. Vandaar de aandacht voor vleeswaren en snacks, maar de focus ligt bijvoorbeeld ook op verantwoord geproduceerde eiwitgewassen voor veevoeder. We zetten wat betreft de verduurzaming van de vleesketen dus in op meerdere fronten", aldus Dijkhuizen.

Samenwerkingsverband

De Alliantie Verduurzaming Voedsel is een samenwerkingsverband tussen LTO, de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Laatste reacties

  • harry4

    Ik erger me groen en geel aan de term "duurzaamheid." Inmiddels is de term ingeburgerd als "dierenwelzijn" door toedoen van pers en linkse groeperingen. Alsof duurzaamheid maar 1 aspect heeft. Het is slechts een onderdeel van een breed scala van aspecten. Wanneer we de emotie weghalen zien we dat alle maatregelen die het dierenwelzijn bevorderen haaks staan op het doel om de totale duurzaamheid te vergroten. Tot op heden is de intensieve veehouderij de meest duurzame. Als we in Nederland alleen het dierenwelzijn willen bevorderen geef het dan een andere naam. Neem dan afstand van de term "duurzaam"

  • glaasje

    helemaal mee eens harry4 en het woord duurzaam is inmiddels ook de grootste geldverslindende onzin die gaande is. en de veehouderij maar betalen. Als we het eens een keer betaald krijgen wat we allemaal al aan maatregelen en investeringen hebben genomen, dan weet je tenminste waar je het voor doet. Laat de grote wereldlanden maar eerst verduurzamen!!!!!!!

  • WGeverink

    De juiste benaming is politiek correct. Met duurzaam heeft het niks te maken maar duurzaam klinkt beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.