Home

Nieuws 1 reactielaatste update:21 jan 2016

Rutte stelt boerenbelang voorop

Het belang van de boeren staat centraal bij de herziening van het gemeenschappelijk landbouwbeleid in 2020. Dat zei premier Mark Rutte woensdag tijdens debat met het Europees Parlement over het Nederlands voorzitterschap.

Rutte zei dat hij het volstrekt eens is met de insteek van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, die bij interruptie de huidig voorzitter van de Europese Unie bevroeg.

'Obsessie voor dreiging vanuit natuurgebieden'

Schreijer-Pierik ging in debat met Bas Eickhout van GroenLinks. Schreijer-Pierik bepleitte onder andere dat de druk vanuit natuurgebieden op de landbouw moet worden verminderd. Eickhout verweet de CDA'er dat zij een obsessie heeft voor dreiging vanuit natuurgebieden. "De werkelijke bedreiging is de aanleg van wegen, van bedrijven en van veel meer. Daar moet u eens naar kijken", aldus Eickhout.

Eén reactie

  • leftturn

    wat een onzin, ttip is heilig voor unilever man rutte. kijk ook naar oekraine, alles voor de vrijhandel, lees beursgenoteerde grote bedrijven.
    kleine ondernemingen interesseren hem niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.