Home

Nieuws

Swinkels benoemd tot Franse landbouwridder

Den Haag - Hennie Swinkels, directeur corporate affairs van de VanDrie Group, is benoemd tot ridder in de orde van Agrarische Verdienste (Ordre du Mérite agricole). Swinkels kreeg de onderscheiding tijdens een receptie op de Franse residentie.

De onderscheiding werd uitgereikt door ambassadeur Laurent Pic op voordracht van de Franse landbouwminister Stephane Le Foll.

Pic stak de loftrompet over Swinkels.

Versterking handelsrelatie Frankrijk en Nederland

Hij meldde onder andere dat Swinkels zich  in Frankrijk en Nederland heeft ingezet voor de kalversector en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan  de versterking van de handelsrelatie tussen Frankrijk en Nederland.

Enkele Nederlanders gingen Swinkels voor

De officiële Franse onderscheiding is aan enkele tientallen Nederlanders uitgereikt. Thijs Hendrikx van Hendrix Poultry Breeders, Albert Vermue van het ministerie van Economische Zaken werden eerder  tot ridder benoemd. Gerrit Meester (nu lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur)  ontving in 2009 de hogere onderscheiding van officier en oud-minister Cees Veerman kreeg in 2010 de hoogste onderscheiding van Commandeur.

Of registreer je om te kunnen reageren.