Home

Nieuws

Monsanto richt zich op big data

St. Louis - Nu de aandelen op het laagste punt in drie jaar staan door de mislukte overname van Syngenta, wil Monsanto de aandeelhouders een nieuwe visie bieden: een toekomst in big data.

Monsanto wordt geherpositioneerd als een bedrijf dat zich bezig houdt met het leveren van data, naast de bestrijdingsmiddelen, zaden en genetische modificatie. In november worden de nieuwe plannen gepresenteerd in het hoofdkantoor in St. Louis.

Tools om oogst te maximaliseren

De afgelopen maanden hebben de managers 200 technologische 'start-ups' benaderd, waar vijf uitgekozen zijn om mogelijk over te nemen. Monsanto wil service leveren en computertools die boeren helpen om hun oogst te maximaliseren door beter inzicht in wat er op het land gebeurt, inclusief de samenstelling van de bodem, preciezere keuzes in zaad en betere toepassing van bestrijdingsmiddelen onder in verschillende omstandigheden.

Climate Corp en Precision Planting

Woordvoerders van Monsanto weigeren te zeggen hoe groot de data-divisie gaat worden. Monsanto is al eigenaar van het veelbelovende Climate Corp, een bedrijf dat weersvoorspellingen doet (2013) en Precision Planting (voor €224 miljoen gekocht in 2012), een bedrijf dat computertools maakt voor akkerbouwers.

De gratis toepassingen van Climate Corp worden door 22 procent van de akkerbouwers in de VS toegepast, maar slechts 1,5 procent van de akkerbouwers is bereid ervoor te betalen.

Nieuwe tools en modellen onderweg

Monsanto gaf in 2013 ook al aan dat een van de twee platformen waar het bedrijf zich op richt big data is. Er zijn diverse tools en computermodellen onderweg.

Of registreer je om te kunnen reageren.