Home

Nieuws 1812 x bekeken 3 reacties

Copa-Cogeca: Hogan-pakket onvoldoende

Brussel - Verre van voldoende. Dat is kortweg de reactie van de Europese koepel van landbouworganisaties en coöperaties Copa-Cogeca op het maatregelenpakket dat de Europese Commissie maandag namens Europees landbouwcommissaris Phil Hogan op tafel heeft gelegd.

Volgens Peka Pesonen, directeur-generaal van Copa-Cogeca is zonneklaar dat met €500 miljoen niet in de verste verte tegemoet wordt gekomen aan de noden in met name de varkens- en zuivelsectoren.

Pesonen zegt dat de Russische boycot de boeren per jaar €5,5 miljard aan omzet scheelt. Dan is een maatregelenpakket van een half miljard niet genoeg, zegt Pesonen.

Laatste reacties

  • tonny60

    Mede dankzij de copa cogeca is het quotumafgeschaft en de ellende in de zuivel pas echt begonnen. Zij hadden beter thuis kunnen blijven i.p.v. naar Brussel te komen

  • Mtstermors1

    zit toch niet zo te zeuren, crises in de melk valt nog wel mee, leer er maar mee omgaan, in de varkens is het pas drama daar duurt het al een jaar, melk is net paar maand iets minder en dan direct lopen zeuren. Ik vind nog wel mee vallen met 35 cent voor een liter

  • Eminem2010

    MtsterMmors1 gemiddelde prijs 2015 is 30 cent per liter voor de beste 34 cent en voor de slechtste fabriek 27 cent. we moeten stoppen met misgunnen het is niet normaal dat varkens boeren onder kostprijs moeten werken en melk veehouders zelfde verhaal. VOEDSEL IS GEEN STUNT ARTIKEL MAAR EEN LEVENSBEHOEFTE.

Of registreer je om te kunnen reageren.